1

Składniki

1 Kilogram
Kiełbasa biała
2 Sztuki
cebula biała
5 Sztuk
ząbek czosnku
1 Łyżka
smalec
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Naczynie żaroodporne smarujemy smalcem ,układamy w nim ciasno kiełbasę .
  2. Cebule obieramy i kroimy w krążki .
  3. Czosnek obieramy i układamy wraz z cebulą na kiełbasie.
  4. Nagrzewamy piekarnik do 200* C i pieczemy przez 1 godzinę co jakiś czas przekłuwamy osłonkę kiełbasy by tłuszcz swobodnie odpłynął .Najlepiej smakuje z sosami majonezowymi i buraczkami z chrzanem

Opis

Smaczna kiełbaska.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!