1

Składniki

1 Kilogram
Kiełbasa biała
2 Sztuki
cebula biała
5 Sztuk
ząbek czosnku
1 Łyżka
smalec
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Naczynie żaroodporne smarujemy smalcem ,układamy w nim ciasno kiełbasę .
  2. Cebule obieramy i kroimy w krążki .
  3. Czosnek obieramy i układamy wraz z cebulą na kiełbasie.
  4. Nagrzewamy piekarnik do 200* C i pieczemy przez 1 godzinę co jakiś czas przekłuwamy osłonkę kiełbasy by tłuszcz swobodnie odpłynął .Najlepiej smakuje z sosami majonezowymi i buraczkami z chrzanem

Opis

Smaczna kiełbaska.

Podobne przepisy

Makaron z fasolką szparagową i pomidorami

Łatwy Do 1 godz

Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z boczkiem i chili

Łatwy Do 40 min

Świdry zapiekane z boczkiem, pomidorami i mozzarellą

Łatwy Do 40 min

Roladki z chorizo i papryką

Średni Do 1,5 godz

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Średni Do 2 godz

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Łatwy Do 40 min

Cannelloni bez wysiłku

Średni Do 1 godz

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!