0

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron Lubella świdry
100 Gramów
Szynka parmeńska
10 Sztuk
Zielone szparagi
100 Gramów
Szpinak BABY
50 Gramów
parmezan
2 Łyżki
oliwa z oliwek
25 Gramów
pestki dyni
25 Gramów
ziarna słonecznika
2 Ząbek
czosnek
2 Szczypty
gałka muszkatołowa
1 Szczypta
Pieprz, sól do smaku
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na pierwszy ogień… Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. W międzyczasie… Do miski włóż umyty szpinak, 7 szparagów i parmezan.
  3. Dodaj posiekany czosnek oraz uprażone pestki dyni i słonecznika. Dolej oliwę. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Następnie za pomocą blendera zmiksuj dokładnie.
  4. Pozostałe szparagi obierz i zblanszuj przez 3 minuty - posłużą Ci do dekoracji dania.
  5. Makaron połącz z sosem, na samej górze ułóż kawałki pokrojonej w kostkę szynki parmeńskiej, podsmażonej na suchej patelni przez 2 minuty.
  6. Udekoruj zblanszowanymi szparagami. Poszło Ci świetnie! Brawo!

Podobne przepisy

Szynka na wstążkach

Łatwy Do 15 min
Szynka na wstążkach

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Po uszka w sałatce

Łatwy Do 40 min
Po uszka w sałatce

Świdry z pesto

Łatwy Do 1 godz
Świdry z pesto

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Fussili z jarmużem, prosciutto i orzechami włoskimi

Średni Do 40 min
Fussili z jarmużem, prosciutto i orzechami włoskimi

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!