0

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron Lubella świdry
100 Gramów
Szynka parmeńska
10 Sztuk
Zielone szparagi
100 Gramów
Szpinak BABY
50 Gramów
parmezan
2 Łyżki
oliwa z oliwek
25 Gramów
pestki dyni
25 Gramów
ziarna słonecznika
2 Ząbki
czosnek
2 Szczypty
gałka muszkatołowa
1 Szczypta
Pieprz, sól do smaku
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na pierwszy ogień… Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. W międzyczasie… Do miski włóż umyty szpinak, 7 szparagów i parmezan.
  3. Dodaj posiekany czosnek oraz uprażone pestki dyni i słonecznika. Dolej oliwę. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Następnie za pomocą blendera zmiksuj dokładnie.
  4. Pozostałe szparagi obierz i zblanszuj przez 3 minuty - posłużą Ci do dekoracji dania.
  5. Makaron połącz z sosem, na samej górze ułóż kawałki pokrojonej w kostkę szynki parmeńskiej, podsmażonej na suchej patelni przez 2 minuty.
  6. Udekoruj zblanszowanymi szparagami. Poszło Ci świetnie! Brawo!

Podobne przepisy

Szynka na wstążkach

Przepis
Łatwy Do 15 min
Szynka na wstążkach

Po uszka w sałatce

Przepis
Łatwy Do 40 min
Po uszka w sałatce

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Świdry z pesto

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Świdry z pesto

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Zapiekany makaron z bakłażanami i bazylią

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekany makaron z bakłażanami i bazylią

Spaghetti alla carbonara

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti alla carbonara

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!