Zakręcone szparagi

lubella
Zakręcone szparagi

1

0 / 0

Pozytywnie zakręcony obiad z równie zakręconymi szparagami! Masz dosyć nudnych dań? My również! Sprawdź nasz przepis na nieszablonowy obiad z wykorzystaniem: makaronu świderki, szynki parmeńskiej, zielonych szparagów, szpinaku baby, parmezanu, oliwy z oliwek, czosnku, pestek dyni, ziaren słonecznika i gałki muszkatołowej.

10

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g makaron lubella świdry

100 g szynka parmeńska

10 szt. szparagi zielone

100 g szpinak baby

50 g parmezan

2 łyżka oliwa z oliwek

25 g pestki dyni

25 g ziarna słonecznika

2 szcz. gałka muszkatołowa

1 szcz. pieprz, sól do smaku

Przygotowanie


1

Na pierwszy ogień… Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

W międzyczasie… Do miski włóż umyty szpinak, 7 szparagów i parmezan.

3

Dodaj posiekany czosnek oraz uprażone pestki dyni i słonecznika. Dolej oliwę. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Następnie za pomocą blendera zmiksuj dokładnie.

4

Pozostałe szparagi obierz i zblanszuj przez 3 minuty - posłużą Ci do dekoracji dania.

5

Makaron połącz z sosem, na samej górze ułóż kawałki pokrojonej w kostkę szynki parmeńskiej, podsmażonej na suchej patelni przez 2 minuty.

6

Udekoruj zblanszowanymi szparagami. Poszło Ci świetnie! Brawo!

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


PlanerUlubione
Szukaj
PrzepisyArtykuły