0

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron Lubella świdry
100 Gramów
Szynka parmeńska
10 Sztuk
Zielone szparagi
100 Gramów
Szpinak BABY
50 Gramów
parmezan
2 Łyżki
oliwa z oliwek
25 Gramów
pestki dyni
25 Gramów
ziarna słonecznika
2 Ząbek
czosnek
2 Szczypty
gałka muszkatołowa
1 Szczypta
Pieprz, sól do smaku
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na pierwszy ogień… Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. W międzyczasie… Do miski włóż umyty szpinak, 7 szparagów i parmezan.
  3. Dodaj posiekany czosnek oraz uprażone pestki dyni i słonecznika. Dolej oliwę. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Następnie za pomocą blendera zmiksuj dokładnie.
  4. Pozostałe szparagi obierz i zblanszuj przez 3 minuty - posłużą Ci do dekoracji dania.
  5. Makaron połącz z sosem, na samej górze ułóż kawałki pokrojonej w kostkę szynki parmeńskiej, podsmażonej na suchej patelni przez 2 minuty.
  6. Udekoruj zblanszowanymi szparagami. Poszło Ci świetnie! Brawo!

Podobne przepisy

Szynka na wstążkach

Przepis
Łatwy Do 15 min
Szynka na wstążkach

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Po uszka w sałatce

Przepis
Łatwy Do 40 min
Po uszka w sałatce

Świdry z pesto

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Świdry z pesto

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Przepis
Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Fussili z jarmużem, prosciutto i orzechami włoskimi

Przepis
Średni Do 40 min
Fussili z jarmużem, prosciutto i orzechami włoskimi

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!