Zakochane Ciasto
GabrielaMalgorzata
Pyszne ciasto, idealne na walentynkowy deser dla zakochanych.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
939
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
92
gram
Tłuszcze
56
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszne ciasto, idealne na walentynkowy deser dla zakochanych.
14
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
2 szkl. mąka lubella puszysta luksusowa
2 łyżka kakao decomorreno
1 szkl. cukier drobny
1 szkl. olej rzepakowy uniwersalny
3 szt. jaja l
1 szkl. mleko
1 łyżka proszek do pieczenia
2 szkl. mąka lubella puszysta luksusowa
3 szt. jaja l
1 szczyp. czerwony barwnik spożywczy
1 szkl. cukier drobny
1 szkl. olej rzepakowy uniwersalny
1 szkl. mleko
1 łyżka proszek do pieczenia
Przygotowanie
Ciasto czerwone: Wszystkie składniki miksujemy mikserem. Następnie wlewamy ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy keksowej. Pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu studzimy ciasto i kroimy na średniej grubości kawałki. Wykrawaczką (w kształcie serca) wykrawamy w pokrojonym cieście małe serduszka. Układamy je w formie keksowej wzdłuż formy, jedno koło drugiego.
Ciasto ciemne: Wszystkie składniki miksujemy mikserem. Wlewamy ciasto do keksówki z serduszkami. Pieczemy około 45 minut (metoda suchego patyka) w temperaturze 180 stopni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
939
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
92
gram
Tłuszcze
56
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.