Zakochane Ciasto

GabrielaMalgorzata
Zakochane Ciasto

0

0 / 0

Pyszne ciasto, idealne na walentynkowy deser dla zakochanych.

14

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2 szkl. mąka lubella puszysta luksusowa

2 łyżka kakao decomorreno

1 szkl. cukier drobny

1 szkl. olej rzepakowy uniwersalny

3 szt. jaja l

1 szkl. mleko

1 łyżka proszek do pieczenia

2 szkl. mąka lubella puszysta luksusowa

3 szt. jaja l

1 szczyp. czerwony barwnik spożywczy

1 szkl. cukier drobny

1 szkl. olej rzepakowy uniwersalny

1 szkl. mleko

1 łyżka proszek do pieczenia

Przygotowanie


1

Ciasto czerwone: Wszystkie składniki miksujemy mikserem. Następnie wlewamy ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy keksowej. Pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu studzimy ciasto i kroimy na średniej grubości kawałki. Wykrawaczką (w kształcie serca) wykrawamy w pokrojonym cieście małe serduszka. Układamy je w formie keksowej wzdłuż formy, jedno koło drugiego.

2

Ciasto ciemne: Wszystkie składniki miksujemy mikserem. Wlewamy ciasto do keksówki z serduszkami. Pieczemy około 45 minut (metoda suchego patyka) w temperaturze 180 stopni.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły