Zakochane Ciasto
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
GabrielaMalgorzata
![Zakochane Ciasto](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F4573-1702057762204.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne ciasto, idealne na walentynkowy deser dla zakochanych.
0
0 / 0
Pyszne ciasto, idealne na walentynkowy deser dla zakochanych.
14
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
2 szkl. mąka lubella puszysta luksusowa
2 łyżka kakao decomorreno
1 szkl. cukier drobny
1 szkl. olej rzepakowy uniwersalny
3 szt. jaja l
1 szkl. mleko
1 łyżka proszek do pieczenia
2 szkl. mąka lubella puszysta luksusowa
3 szt. jaja l
1 szczyp. czerwony barwnik spożywczy
1 szkl. cukier drobny
1 szkl. olej rzepakowy uniwersalny
1 szkl. mleko
1 łyżka proszek do pieczenia
Przygotowanie
Ciasto czerwone: Wszystkie składniki miksujemy mikserem. Następnie wlewamy ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy keksowej. Pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu studzimy ciasto i kroimy na średniej grubości kawałki. Wykrawaczką (w kształcie serca) wykrawamy w pokrojonym cieście małe serduszka. Układamy je w formie keksowej wzdłuż formy, jedno koło drugiego.
Ciasto ciemne: Wszystkie składniki miksujemy mikserem. Wlewamy ciasto do keksówki z serduszkami. Pieczemy około 45 minut (metoda suchego patyka) w temperaturze 180 stopni.