Zakochane Ciasto
GabrielaMalgorzata
Pyszne ciasto, idealne na walentynkowy deser dla zakochanych.
0
0 / 0
Pyszne ciasto, idealne na walentynkowy deser dla zakochanych.
14
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
2 szkl. mąka lubella puszysta luksusowa
2 łyżka kakao decomorreno
1 szkl. cukier drobny
1 szkl. olej rzepakowy uniwersalny
3 szt. jaja l
1 szkl. mleko
1 łyżka proszek do pieczenia
2 szkl. mąka lubella puszysta luksusowa
3 szt. jaja l
1 szczyp. czerwony barwnik spożywczy
1 szkl. cukier drobny
1 szkl. olej rzepakowy uniwersalny
1 szkl. mleko
1 łyżka proszek do pieczenia
Przygotowanie
Ciasto czerwone: Wszystkie składniki miksujemy mikserem. Następnie wlewamy ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy keksowej. Pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu studzimy ciasto i kroimy na średniej grubości kawałki. Wykrawaczką (w kształcie serca) wykrawamy w pokrojonym cieście małe serduszka. Układamy je w formie keksowej wzdłuż formy, jedno koło drugiego.
Ciasto ciemne: Wszystkie składniki miksujemy mikserem. Wlewamy ciasto do keksówki z serduszkami. Pieczemy około 45 minut (metoda suchego patyka) w temperaturze 180 stopni.