1

Składniki

2 Litry
mleko
1 Szczypta
sól
250 Gramów
Makaron zacierki
0.5 Szklanki
woda
1 Łyżka
masło
2 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mleko zagotować z masłem.
  2. Zacierki wsypać do wrzącej wody, dodać mleko i gotować na wolnym ogniu, mieszając, aby nie przywarły do dna. Doprawić cukrem i solą do smaku.

Opis

Bardzo lubię zupy na mleku.

Podobne przepisy

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min

Kutia

Średni Ponad 3 godz

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz

Pierniczki

Średni Do 1 godz

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min

Makaron z miodem i makiem

Średni Do 3 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!