0

Składniki

1 Litr
mleko
3 Sztuki
żółtko jaja kurzego
0.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mleko gotujemy w garnuszku.
  2. Wlewamy 1/3 szklanki wody,dodajemy mąkę,żółtka,mieszamy.
  3. Mleko jak się zagotuje kładziemy łyżeczką rozczyn z mąki,zagotowujemy.

Opis

Nauczyła mnie mama gotować zacierkę

Podobne przepisy

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Piernik świąteczny

Przepis
Średni Do 15 min
Piernik świąteczny

Makaron z miodem i makiem

Przepis
Średni Do 3 godz
Makaron z miodem i makiem

Paluszki z dipem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki z dipem

Zapiekany ryż z jabłkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekany ryż z jabłkami

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!