Zabajone z kakao z brzoskwiniami

decomorreno
Zabajone z kakao z brzoskwiniami

0

5 / 1

Zabajone to deser na bazie żółtek, cukru i likieru. Z dodatkiem kakao i rumu, ten deser nabierze nowego charakteru. Musisz spróbować go w tej odsłonie, obowiązkowo z brzoskwinią.

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

4 szt. żółtko jaja kurzego

100 g cukier

60 rum

1 łyżka kakao decomorreno

3 szt. brzoskwinia

Przygotowanie


1

Dojrzałe brzoskwinie obierz i pokrój w małe kawałeczki, możesz je lekko rozgnieść widelce.

2

Nałóż je do 3 szklanek/ pucharków.

3

Następnie przygotuj zabajone - żółtka wraz z cukrem ubij w kąpieli wodnej.

4

Gdy powstanie puszysty jasny krem dodaj rum oraz kakao i wymieszaj.

5

Przełóż krem na wierzch brzoskwiń i oprósz wierzch kakao.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły