Zabajone z kakao z brzoskwiniami
decomorreno
Zabajone to deser na bazie żółtek, cukru i likieru. Z dodatkiem kakao i rumu, ten deser nabierze nowego charakteru. Musisz spróbować go w tej odsłonie, obowiązkowo z brzoskwinią.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
347
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
50
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
Zabajone to deser na bazie żółtek, cukru i likieru. Z dodatkiem kakao i rumu, ten deser nabierze nowego charakteru. Musisz spróbować go w tej odsłonie, obowiązkowo z brzoskwinią.
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
4 szt. żółtko jaja kurzego
100 g cukier
60 rum
1 łyżka kakao decomorreno
3 szt. brzoskwinia
Przygotowanie
Dojrzałe brzoskwinie obierz i pokrój w małe kawałeczki, możesz je lekko rozgnieść widelce.
Nałóż je do 3 szklanek/ pucharków.
Następnie przygotuj zabajone - żółtka wraz z cukrem ubij w kąpieli wodnej.
Gdy powstanie puszysty jasny krem dodaj rum oraz kakao i wymieszaj.
Przełóż krem na wierzch brzoskwiń i oprósz wierzch kakao.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
347
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
50
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.