Zabajone z kakao z brzoskwiniami
decomorreno
0
5 / 1
Zabajone to deser na bazie żółtek, cukru i likieru. Z dodatkiem kakao i rumu, ten deser nabierze nowego charakteru. Musisz spróbować go w tej odsłonie, obowiązkowo z brzoskwinią.
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
4 szt. żółtko jaja kurzego
100 g cukier
60 rum
1 łyżka kakao decomorreno
3 szt. brzoskwinia
Przygotowanie
1
Dojrzałe brzoskwinie obierz i pokrój w małe kawałeczki, możesz je lekko rozgnieść widelce.
2
Nałóż je do 3 szklanek/ pucharków.
3
Następnie przygotuj zabajone - żółtka wraz z cukrem ubij w kąpieli wodnej.
4
Gdy powstanie puszysty jasny krem dodaj rum oraz kakao i wymieszaj.
5
Przełóż krem na wierzch brzoskwiń i oprósz wierzch kakao.