0

Składniki

1 Szklanka
2 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Szklanka
mleko UHT 3,2%
3 Łyżki
Cukier kryształ
1 Szczypta
sól biała
3 Łyżki
olej
0.5 Szklanki
woda mineralna gazowana
Kalorie dla 1 porcji
101-200 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wymieszać suche składniki, pomijając kakao.
  2. Do suchych składników dodać jajka, mleko i wodę. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
  3. Ciasto podzielić w stosunku 4/5 do 1/5. Do mniejszej części dodać kakao i dokładnie wymieszać
  4. Smażymy na oleju. Z jednej strony robimy wymyślone wzory używając do tego mniejszej części ciasta.
  5. Jemy ze smakiem! 😉

Podobne przepisy

Chleb kakaowy

Łatwy Do 3 godz
Chleb kakaowy

Muffinki z czekoladowymi kulkami

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z czekoladowymi kulkami

Muffinki z Mlekołakami

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z Mlekołakami

Churrosy Kakaowe

Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Ciasto drożdżowe

Łatwy Do 40 min
Ciasto drożdżowe

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Czekoladowe gwiazdki z migdałami

Średni Do 1 godz
Czekoladowe gwiazdki z migdałami

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!