0

Składniki

1 Szklanka
2 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Szklanka
mleko UHT 3,2%
3 Łyżki
Cukier kryształ
1 Szczypta
sól biała
3 Łyżki
olej
0.5 Szklanki
woda mineralna gazowana
Kalorie dla 1 porcji
101-200 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wymieszać suche składniki, pomijając kakao.
  2. Do suchych składników dodać jajka, mleko i wodę. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
  3. Ciasto podzielić w stosunku 4/5 do 1/5. Do mniejszej części dodać kakao i dokładnie wymieszać
  4. Smażymy na oleju. Z jednej strony robimy wymyślone wzory używając do tego mniejszej części ciasta.
  5. Jemy ze smakiem! 😉

Podobne przepisy

Chleb kakaowy

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Chleb kakaowy

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Muffinki z czekoladowymi kulkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z czekoladowymi kulkami

Muffinki z Mlekołakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z Mlekołakami

Churrosy Kakaowe

Przepis
Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Ciasto drożdżowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto drożdżowe

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!