Z miłości do naleśników i nie tylko...
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
KatarzynaWoznicka
![Z miłości do naleśników i nie tylko...](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699985036132.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1 szkl. mąka lubella puszysta luksusowa
2 łyżka kakao decomorreno
2 szt. jaja kurze całe
1 szkl. mleko uht 3,2%
3 łyżka cukier kryształ
1 szczyp. sól biała
3 łyżka olej
0.50 szkl. woda mineralna gazowana
Przygotowanie
1
Wymieszać suche składniki, pomijając kakao.
2
Do suchych składników dodać jajka, mleko i wodę. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
3
Ciasto podzielić w stosunku 4/5 do 1/5. Do mniejszej części dodać kakao i dokładnie wymieszać
4
Smażymy na oleju. Z jednej strony robimy wymyślone wzory używając do tego mniejszej części ciasta.
5
Jemy ze smakiem! 😉