Wytrawne waniliowe koszyczki z dżemem wiśniowym i malinami
grandolina
Płatki owsiane prażymy na suchej patelni, następnie blendujemy. Dodajemy miód i masło. Formujemy okrągłe spody o wysokości 1,5 cm za pomocą foremek kuchennych i zostawiamy w lodówce na całą noc. Na spód nakładamy serek śmietankowy na wysokość 1,5 cm. Na wierzch dodajemy dżem wiśniowy z kawałkami truskawek i malin. Dekorujemy świeżą melisą.
0
0 / 0
Płatki owsiane prażymy na suchej patelni, następnie blendujemy. Dodajemy miód i masło. Formujemy okrągłe spody o wysokości 1,5 cm za pomocą foremek kuchennych i zostawiamy w lodówce na całą noc. Na spód nakładamy serek śmietankowy na wysokość 1,5 cm. Na wierzch dodajemy dżem wiśniowy z kawałkami truskawek i malin. Dekorujemy świeżą melisą.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szkl. płatki owsiane
2 opak. serek śmietankowy
100 g masło
1 łyżka miód
10 szt. maliny
1 opak. truskawki
Przygotowanie
Płatki owsiane prażymy na suchej patelni, następnie blendujemy. Dodajemy miód i masło.
Formujemy okrągłe spody o wysokości 1,5 cm za pomocą foremek kuchennych i zostawiamy w lodówce na całą noc. Na spód nakładamy serek śmietankowy na wysokość 1,5 cm. Na wierzch dodajemy dżem wiśniowy z kawałkami truskawek i malin. Dekorujemy świeżą melisą.
Kategorie
Alergeny
Mleko
Laktoza