Wytrawne waniliowe koszyczki z dżemem wiśniowym i malinami

grandolina
Wytrawne waniliowe koszyczki z dżemem wiśniowym i malinami

0

0 / 0

Płatki owsiane prażymy na suchej patelni, następnie blendujemy. Dodajemy miód i masło. Formujemy okrągłe spody o wysokości 1,5 cm za pomocą foremek kuchennych i zostawiamy w lodówce na całą noc. Na spód nakładamy serek śmietankowy na wysokość 1,5 cm. Na wierzch dodajemy dżem wiśniowy z kawałkami truskawek i malin. Dekorujemy świeżą melisą.

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szkl. płatki owsiane

2 opak. serek śmietankowy

100 g masło

1 łyżka miód

10 szt. maliny

1 opak. truskawki

Przygotowanie


1

Płatki owsiane prażymy na suchej patelni, następnie blendujemy. Dodajemy miód i masło.

2

Formujemy okrągłe spody o wysokości 1,5 cm za pomocą foremek kuchennych i zostawiamy w lodówce na całą noc. Na spód nakładamy serek śmietankowy na wysokość 1,5 cm. Na wierzch dodajemy dżem wiśniowy z kawałkami truskawek i malin. Dekorujemy świeżą melisą.

Kategorie


Alergeny


Mleko

Laktoza

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły