Wytrawna rolada z ciasta francuskiego

m7
Wytrawna rolada z ciasta francuskiego

0

0 / 0

Wytrawna wersja z ciasta francuskiego - nadziewana rolada szynką i serem. Idealny przepis na spotkanie ze znajomymi.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. zioła prowansalskie

1 łyżecz. oregano

1 szt. ciasto francuskie

1 szt. mozzarella

1 szt. papryka czerwona

2 szt. jajko

1 szt. żółtko jaja kurzego

1 łyżka mleko

15 dag. ser gouda tłusty

15 dag. szynka wiejska

Przygotowanie


1

Ciasto rozwinąć i położyć na blaszce na papierze do pieczenia. Jajka połączyć ze startym serem, pieprzem oraz ziołami i zmiksować na jednolitą masę.

2

Szynkę, mozzarellę pokroić w kostkę. Paprykę w paseczki. Na cieście rozsmarować połowę z masy jajecznej, ułożyć na cieście szynkę, ser i paprykę, zalać resztą masy i zwinąć w roladę. Lekko z wierzchu nakłuć widelcem, posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem.

3

Wstawić do nagrzanego piekarnika na 25-30 minut w 210 stopni.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły