Wyspa słodkości

JolantaMusial
Wyspa słodkości

0

0 / 0

Placuszki z dżemem i owocami.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

30 dag. mąka lubella puszysta tortowa

1 szkl. maślanka

1 szt. jaja kurze całe

1 łyżecz. proszek do pieczenia

50 g cukier

1 szkl. olej rzepakowy uniwersalny

1 szkl. dżem truskawkowy niskosłodzony łowicz

250 g owoce sezonowe

Przygotowanie


1

Mąkę przesiewamy i wsypujemy do miski. Dodajemy maślankę, jajka, proszek do pieczenia i cukier.

2

Zmiksować podane składniki i smażyć na rozgrzanym oleju.

3

Gotowe placuszki układamy na talerzu, dekorujemy łyżeczką dżemu truskawkowego oraz ulubionymi owocami sezonowymi.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

420

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

43

gram

Tłuszcze

26

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Mleko

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły