Wyspa słodkości
JolantaMusial
Placuszki z dżemem i owocami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
420
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
43
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Placuszki z dżemem i owocami.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
30 dag. mąka lubella puszysta tortowa
1 szkl. maślanka
1 szt. jaja kurze całe
1 łyżecz. proszek do pieczenia
50 g cukier
1 szkl. olej rzepakowy uniwersalny
1 szkl. dżem truskawkowy niskosłodzony łowicz
250 g owoce sezonowe
Przygotowanie
Mąkę przesiewamy i wsypujemy do miski. Dodajemy maślankę, jajka, proszek do pieczenia i cukier.
Zmiksować podane składniki i smażyć na rozgrzanym oleju.
Gotowe placuszki układamy na talerzu, dekorujemy łyżeczką dżemu truskawkowego oraz ulubionymi owocami sezonowymi.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
420
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
43
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Mleko