Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Znane na całym świecie włoskie tiramisu, z mocno przesączonymi, nabierającymi kawowych i alkoholowym nut biszkoptami, przykrytymi pysznym, puszystym kremem mascarpone, oprószonym dużą ilością gorzkiego kakao w duecie z niebiańsko lekkim musem czekoladowym z dużą ilością kakao, figą i świeżą miętą. Mus ten jest elegancki, delikatny i kuszący. Nowoczesny i bardzo modny. To jest mus-puch. Zawiera mnóstwo pęcherzyków powietrza, które powstają podczas ubijania, mnożą się, rozpychają, a masa staje się coraz bardziej piankowo-puchowo-musowa. Boskie tiramisu i czekoladowy mus potrafią zawładnąć naszym sercem, umysłem i podniebieniem. Poddajemy im się bez najmniejszego oporu, aż do ostatniej łyżeczki. Delektowanie się takim deserem to słodko–gorzka pokusa. Rozpływa się w naszych ustach i już po chwili......przenosimy się w strefę marzeń....
4 | Łyżki | ||
![]() |
|||
3 | Łyżki | ||
![]() |
|||
200 | Gramów |
Biszkopty podłużne
|
|
1 | Szklanka |
Kawa espresso
|
|
70 | Mililitrów |
Likier amaretto
|
|
500 | Gramów |
serek mascarpone
|
|
300 | Mililitrów |
śmietanka kremowa 30%
|
|
4 | Łyżki |
cukier
|
|
2 | Sztuki |
awokado
|
|
3 | Sztuki |
banan
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |