Wyborne schabowe
m7
Kotlety schabowe w panierce z płatków kukurydzianych
Wartości odżywcze na porcję
Energia
359
kcal
Białka
49
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Kotlety schabowe w panierce z płatków kukurydzianych
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
0.50 szkl. mleko
4 szt. kotlety schabowe
1 szt. płatki kukurydziane
3 szt. jaja l
Przygotowanie
Wieczorem rozbić schab,włożyć do miski z mlekiem,zostawić na całą noc w lodówce-kotlety wtedy stają się bardziej delikatne,
płatki kukurydziane zmielić najlepiej w mikserze żeby były bardzo drobne,
kotlety przyprawić solą i pieprzem wg. Uznania,namoczyć w jajku i panierować dokładnie w zmielonych płatkach kukurydzianych.Kotlety usmażyć na złoty kolor.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
359
kcal
Białka
49
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.