Wyborne schabowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Wyborne schabowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974566354.jpeg&w=3840&q=75)
Kotlety schabowe w panierce z płatków kukurydzianych
0
0 / 0
Kotlety schabowe w panierce z płatków kukurydzianych
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
0.50 szkl. mleko
4 szt. kotlety schabowe
1 szt. płatki kukurydziane
3 szt. jaja l
Przygotowanie
1
Wieczorem rozbić schab,włożyć do miski z mlekiem,zostawić na całą noc w lodówce-kotlety wtedy stają się bardziej delikatne,
2
płatki kukurydziane zmielić najlepiej w mikserze żeby były bardzo drobne,
3
kotlety przyprawić solą i pieprzem wg. Uznania,namoczyć w jajku i panierować dokładnie w zmielonych płatkach kukurydzianych.Kotlety usmażyć na złoty kolor.