Wstęgi z klopsikami z indyka i sosem pomidorowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Wstęgi z klopsikami z indyka i sosem pomidorowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975410792.jpeg&w=3840&q=75)
Chcesz żeby Twoje danie wyglądało jak w restauracji? Nic prostszego! Sos pomidorowy i pulpeciki z indyka podaj z makaronem gniazda wstęgi Lubella. To kompozycja kulinarna, która pysznie smakuje i pięknie wygląda.
0
0 / 0
Chcesz żeby Twoje danie wyglądało jak w restauracji? Nic prostszego! Sos pomidorowy i pulpeciki z indyka podaj z makaronem gniazda wstęgi Lubella. To kompozycja kulinarna, która pysznie smakuje i pięknie wygląda.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella gniazda wstążki
300 g mięso mielone z indyka
1 szt. bułka pszenna
1 szt. jajko
4 łyżka olej
1 szt. cebula
1 szkl. passata pomidorowa łowicz
1 łyżka olej
0.50 szt. cebula
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Mięso dokładnie wymieszaj z jajkiem, przyprawą i bułką. Uformuj małe kulki i podsmaż na oleju ze wszystkich stron.
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju.
Dodaj passatę pomidorową i podduś kilka minut. Dopraw solą i pieprzem.
Ugotowany makaron podaj z sosem i klopsikami.