Wstęgi z klopsikami z indyka i sosem pomidorowym

lubella
Wstęgi z klopsikami z indyka i sosem pomidorowym

0

0 / 0

Chcesz żeby Twoje danie wyglądało jak w restauracji? Nic prostszego! Sos pomidorowy i pulpeciki z indyka podaj z makaronem gniazda wstęgi Lubella. To kompozycja kulinarna, która pysznie smakuje i pięknie wygląda.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron lubella gniazda wstążki

300 g mięso mielone z indyka

1 szt. bułka pszenna

1 szt. jajko

4 łyżka olej

1 szt. cebula

1 szkl. passata pomidorowa łowicz

1 łyżka olej

0.50 szt. cebula

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Mięso dokładnie wymieszaj z jajkiem, przyprawą i bułką. Uformuj małe kulki i podsmaż na oleju ze wszystkich stron.

2

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju.

3

Dodaj passatę pomidorową i podduś kilka minut. Dopraw solą i pieprzem.

4

Ugotowany makaron podaj z sosem i klopsikami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1081

kcal

Białka

63

gram

Węglowodany

80

gram

Tłuszcze

52

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły