Wstążki ze szpinakiem

ewelina85

Zdrowy i szybki obiad dla tych, którzy uwielbiają szpinak.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
559
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
53
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.6 / 11
Zdrowy i szybki obiad dla tych, którzy uwielbiają szpinak.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
200 śmietanka kremowa 30%
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
200 g makaron wstążki
400 g szpinak mrożony
4 szt. czosnek
1 szt. ser topiony edamski
2 łyżka masło
Przygotowanie
Na patelni roztopić masło, wrzucić szpinak, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić.
Do szpinaku dodać śmietankę i serek topiony, wszystko wymieszać i podgrzać, żeby serek się roztopił. Ser wcześniej można pokroić na mniejsze kawałki.
Ugotować makaron al dente. Makaron przełożyć na patelnię ze szpinakiem, wymieszać, podawać gorące, można posypać jeszcze startym parmezanem
Wartości odżywcze na porcję
Energia
559
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
53
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.