Example thumb
0

Składniki

200 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
200 Gramów
Makaron wstążki
400 Gramów
szpinak mrożony
4 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
Ser topiony edamski
2 Łyżki
masło extra
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Na patelni roztopić masło, wrzucić szpinak, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek , przyprawić.
  2. Do szpinaku dodać śmietankę i serek topiony, wszystko wymieszać i podgrzać, żeby serek się roztopił. Ser wcześniej można pokroić na mniejsze kawałki.
  3. Ugotować makaron al dente. Makaron przełożyć na patelnię ze szpinakiem, wymieszać, podawać gorące, można posypać jeszcze startym parmezanem
  4. Smacznego

Opis

Zdrowy i szybki obiad dla tych, którzy tak jak ja uwielbiają szpinak:)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!