Wstążki ze szpinakiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
ewelina85
![Wstążki ze szpinakiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975294965.jpeg&w=3840&q=75)
Zdrowy i szybki obiad dla tych, którzy uwielbiają szpinak.
0
3.6 / 11
Zdrowy i szybki obiad dla tych, którzy uwielbiają szpinak.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
200 śmietanka kremowa 30%
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
200 g makaron wstążki
400 g szpinak mrożony
4 szt. czosnek
1 szt. ser topiony edamski
2 łyżka masło
Przygotowanie
1
Na patelni roztopić masło, wrzucić szpinak, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić.
2
Do szpinaku dodać śmietankę i serek topiony, wszystko wymieszać i podgrzać, żeby serek się roztopił. Ser wcześniej można pokroić na mniejsze kawałki.
3
Ugotować makaron al dente. Makaron przełożyć na patelnię ze szpinakiem, wymieszać, podawać gorące, można posypać jeszcze startym parmezanem