0

Składniki

200 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
200 Gramów
Makaron wstążki
400 Gramów
szpinak mrożony
4 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
Ser topiony edamski
2 Łyżki
masło extra
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na patelni roztopić masło, wrzucić szpinak, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek , przyprawić.
  2. Do szpinaku dodać śmietankę i serek topiony, wszystko wymieszać i podgrzać, żeby serek się roztopił. Ser wcześniej można pokroić na mniejsze kawałki.
  3. Ugotować makaron al dente. Makaron przełożyć na patelnię ze szpinakiem, wymieszać, podawać gorące, można posypać jeszcze startym parmezanem
  4. Smacznego

Opis

Zdrowy i szybki obiad dla tych, którzy tak jak ja uwielbiają szpinak:)

Podobne przepisy

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz

Muszle nadziewane szpinakiem z dodatkiem sera typu feta

Średni Do 1 godz

Zapiekanka z makaronem i brokułami

Łatwy Do 15 min

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Średni Do 1 godz

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!