Wstążki ze szpinakiem

ewelina85
Wstążki ze szpinakiem

0

3.6 / 11

Zdrowy i szybki obiad dla tych, którzy uwielbiają szpinak.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

200 śmietanka kremowa 30%

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

200 g makaron wstążki

400 g szpinak mrożony

4 szt. czosnek

1 szt. ser topiony edamski

2 łyżka masło

Przygotowanie


1

Na patelni roztopić masło, wrzucić szpinak, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić.

2

Do szpinaku dodać śmietankę i serek topiony, wszystko wymieszać i podgrzać, żeby serek się roztopił. Ser wcześniej można pokroić na mniejsze kawałki.

3

Ugotować makaron al dente. Makaron przełożyć na patelnię ze szpinakiem, wymieszać, podawać gorące, można posypać jeszcze startym parmezanem

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły