Wstążki ze szpinakiem

ewelina85
Wstążki ze szpinakiem

0

3.6 / 11

Zdrowy i szybki obiad dla tych, którzy uwielbiają szpinak.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

200 śmietanka kremowa 30%

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

200 g makaron wstążki

400 g szpinak mrożony

4 szt. czosnek

1 szt. ser topiony edamski

2 łyżka masło

Przygotowanie


1

Na patelni roztopić masło, wrzucić szpinak, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić.

2

Do szpinaku dodać śmietankę i serek topiony, wszystko wymieszać i podgrzać, żeby serek się roztopił. Ser wcześniej można pokroić na mniejsze kawałki.

3

Ugotować makaron al dente. Makaron przełożyć na patelnię ze szpinakiem, wymieszać, podawać gorące, można posypać jeszcze startym parmezanem

Wartości odżywcze na porcję


Energia

559

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

53

gram

Tłuszcze

30

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły