0

Składniki

200 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
200 Gramów
Makaron wstążki
400 Gramów
szpinak mrożony
4 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
Ser topiony edamski
2 Łyżki
masło extra
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na patelni roztopić masło, wrzucić szpinak, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek , przyprawić.
  2. Do szpinaku dodać śmietankę i serek topiony, wszystko wymieszać i podgrzać, żeby serek się roztopił. Ser wcześniej można pokroić na mniejsze kawałki.
  3. Ugotować makaron al dente. Makaron przełożyć na patelnię ze szpinakiem, wymieszać, podawać gorące, można posypać jeszcze startym parmezanem
  4. Smacznego

Opis

Zdrowy i szybki obiad dla tych, którzy tak jak ja uwielbiają szpinak:)

Podobne przepisy

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Cannelloni ze szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Muszle nadziewane szpinakiem z dodatkiem sera typu feta

Przepis
Średni Do 1 godz
Muszle nadziewane szpinakiem z dodatkiem sera typu feta

Zapiekanka z makaronem i brokułami

Przepis
Łatwy Do 15 min
Zapiekanka z makaronem i brokułami

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Biała ryba z rzymskiego garnka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!