Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Obiad z grzybkami chodził za ma już od dawna wczoraj w końcu je kupiłam bo sama nie mam mrożonych, były tylko boczniaki nie są tak aromatyczne jak inne leśne grzybki ale mnie wg mnie są pyszne, poza tym niedrogie. Najlepiej do dania z grzybkami wybierać grzyby jednego gatunku wtedy wszystkie będą miękkie i gotowe w tym samym czasie. Grzybów nie dusimy zbyt krótko, żeby w naszej potrawie nie było surowych kawałków ani zbyt długo żeby grzybki nie były zbyt twarde. Ja grzybki przesmażam tylko na maśle z dodatkiem cebulki i przyprawiam tylko sola i pieprzem. Do grzybów nie dodaję ostrych przypraw, ziół, czosnku bo tracą wtedy swój aromat. U mnie boczniaki i tak nie są bardzo aromatyczne więc tym bardziej unikam ostrego przyprawiania. Do grzybów wybrałam makaron, lubię go bo robi się go błyskawicznie, u mnie w domu wszystkim smakuje i co najważniejsze do makaronu pasuje prawie wszystko. Do sosów pasuje w zasadzie każdy makaron więc można wybrać swój ulubiony. U mnie wstążki. Makaron z sosem grzybowym podajemy zawsze gorący bo nie ma nic gorszego niż zimny makaron z sosem. Dodatkowo talerze, na których podajemy makaron można jeszcze podgrzać wtedy bez pośpiechu że potrawa wystygnie będzie można spokojnie zjeść obiad ze smakiem:) Potrawa jest bardzo prosta i smaczna kto nie miał okazji jeść jeszcze boczników polecam spróbować
1 | Szczypta |
sól
|
|
1 | Szczypta |
pieprz
|
|
1 | Sztuka | ||
2 | Łyżki |
śmietana 18%
|
|
2 | Łyżki |
masło
|
|
20 | Dekagramów | ||
30 | Dekagramów |
Grzyby
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |