Wstążki z miętowym pesto i groszkiem

monikap
Wstążki z miętowym pesto i groszkiem

0

0 / 0

Mięta i groszek to duet idealny byłam bardzo pozytywnie zaskoczona takim połączeniem.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

250 g makaron wstążki

200 g groszek zielony mrożony

50 g orzechy piniowe

50 g parmezan

1 szt. mięta

1 szt. ząbek czosnku

6 łyżka oliwa

Przygotowanie


1

Czosnek przecisnąć przez praskę, orzechy stłuc w moździerzu,miętę opłukać, osuszyć, posiekać.

2

Do wrzącej osolonej wody wrzucić groszek, gotować przez 3 minuty.Odłożyć garśc i zahartować zimną wodą.

3

Do blendera wrzucić miętę, czosnek, orzechy, parmezan, wlać oliwę i dodać garść ugotowanego groszku by pesto miało ładny jasnozielony kolor- mięta jest dość ciemna, utrzeć wszystko na gładka masę.

4

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, dokładnie wymieszać z pesto i posypać groszkiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

553

kcal

Białka

19

gram

Węglowodany

52

gram

Tłuszcze

31

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły