Wstążki z miętowym pesto i groszkiem
monikap
Mięta i groszek to duet idealny byłam bardzo pozytywnie zaskoczona takim połączeniem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
553
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
52
gram
Tłuszcze
31
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Mięta i groszek to duet idealny byłam bardzo pozytywnie zaskoczona takim połączeniem.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
250 g makaron wstążki
200 g groszek zielony mrożony
50 g orzechy piniowe
50 g parmezan
1 szt. mięta
1 szt. ząbek czosnku
6 łyżka oliwa
Przygotowanie
Czosnek przecisnąć przez praskę, orzechy stłuc w moździerzu,miętę opłukać, osuszyć, posiekać.
Do wrzącej osolonej wody wrzucić groszek, gotować przez 3 minuty.Odłożyć garśc i zahartować zimną wodą.
Do blendera wrzucić miętę, czosnek, orzechy, parmezan, wlać oliwę i dodać garść ugotowanego groszku by pesto miało ładny jasnozielony kolor- mięta jest dość ciemna, utrzeć wszystko na gładka masę.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, dokładnie wymieszać z pesto i posypać groszkiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
553
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
52
gram
Tłuszcze
31
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.