Example thumb
0

Składniki

250 Gramów
Makaron wstążki
200 Gramów
Groszek zielony mrożony
50 Gramów
Orzechy piniowe
50 Gramów
parmezan
1 Sztuka
mięta
1 Sztuka
ząbek czosnku
6 Łyżek
oliwa
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Czosnek przecisnąć przez praskę, orzechy stłuc w moździerzu,miętę opłukać, osuszyć, posiekać.
  2. Do wrzącej osolonej wody wrzucić groszek, gotować przez 3 minuty.Odłożyć garśc i zahartować zimną wodą.
  3. Do blendera wrzucić miętę, czosnek, orzechy, parmezan, wlać oliwę i dodać garść ugotowanego groszku by pesto miało ładny jasnozielony kolor- mięta jest dość ciemna, utrzeć wszystko na gładka masę.
  4. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, dokładnie wymieszać z pesto i posypać groszkiem.

Opis

Mięta i groszek to duet idealny byłam bardzo pozytywnie zaskoczona takim połączeniem.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!