0

Składniki

250 Gramów
Makaron wstążki
200 Gramów
Groszek zielony mrożony
50 Gramów
Orzechy piniowe
50 Gramów
parmezan
1 Sztuka
mięta
1 Sztuka
ząbek czosnku
6 Łyżek
oliwa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Czosnek przecisnąć przez praskę, orzechy stłuc w moździerzu,miętę opłukać, osuszyć, posiekać.
  2. Do wrzącej osolonej wody wrzucić groszek, gotować przez 3 minuty.Odłożyć garśc i zahartować zimną wodą.
  3. Do blendera wrzucić miętę, czosnek, orzechy, parmezan, wlać oliwę i dodać garść ugotowanego groszku by pesto miało ładny jasnozielony kolor- mięta jest dość ciemna, utrzeć wszystko na gładka masę.
  4. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, dokładnie wymieszać z pesto i posypać groszkiem.

Opis

Mięta i groszek to duet idealny byłam bardzo pozytywnie zaskoczona takim połączeniem.

Podobne przepisy

SPAGHETTI Z MOCNO MĘSKIM SOSEM

Łatwy Do 40 min
SPAGHETTI Z MOCNO MĘSKIM SOSEM

Dip czosnkowy na bazie ketchupu

Łatwy Do 15 min
Dip czosnkowy na bazie ketchupu

Makaron kokardki z kabanosem i kurkami

Średni Do 40 min
Makaron kokardki z kabanosem i kurkami

Makaron Lubella Pióra z indykiem w pomidorowym sosie z kapar...

Średni Do 1 godz
Makaron Lubella Pióra z indykiem w pomidorowym sosie z kapar...

Makaron pappardelle z pieczonym czosnkiem i szałwią

Łatwy Do 1 godz
Makaron pappardelle z pieczonym czosnkiem i szałwią

Mięsne pulpeciki

Łatwy Do 40 min
Mięsne pulpeciki

Dip barbecue na bazie ketchupu

Łatwy Do 15 min
Dip barbecue na bazie ketchupu

Marynata do mięs na bazie ketchupu

Łatwy Do 40 min
Marynata do mięs na bazie ketchupu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!