0

Składniki

250 Gramów
Makaron wstążki
200 Gramów
Groszek zielony mrożony
50 Gramów
Orzechy piniowe
50 Gramów
parmezan
1 Sztuka
mięta
1 Sztuka
ząbek czosnku
6 Łyżek
oliwa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Czosnek przecisnąć przez praskę, orzechy stłuc w moździerzu,miętę opłukać, osuszyć, posiekać.
  2. Do wrzącej osolonej wody wrzucić groszek, gotować przez 3 minuty.Odłożyć garśc i zahartować zimną wodą.
  3. Do blendera wrzucić miętę, czosnek, orzechy, parmezan, wlać oliwę i dodać garść ugotowanego groszku by pesto miało ładny jasnozielony kolor- mięta jest dość ciemna, utrzeć wszystko na gładka masę.
  4. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, dokładnie wymieszać z pesto i posypać groszkiem.

Opis

Mięta i groszek to duet idealny byłam bardzo pozytywnie zaskoczona takim połączeniem.

Podobne przepisy

Makaron spaghetti z groszkiem, bobem i sałatą rzymską

Łatwy Do 40 min.

SPAGHETTI Z MOCNO MĘSKIM SOSEM

Łatwy Do 40 min.

Makaron kokardki z kabanosem i kurkami

Średni Do 40 min.

Makaron Lubella Pióra z indykiem w pomidorowym sosie z kapar...

Średni Do 1 godz.

Makaron Lubella Spaghetti z pstrągiem, czosnkiem i pomidork...

Średni Do 1 godz.

Makaron pappardelle z pieczonym czosnkiem i szałwią

Łatwy Do 1 godz.

Mięsne pulpeciki

Łatwy Do 40 min.

Lasagne ze słodkimi ziemniakami (batatami) i szałwiowym sose...

Trudny Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!