0

Składniki

250 Gramów
Makaron wstążki
200 Gramów
Groszek zielony mrożony
50 Gramów
Orzechy piniowe
50 Gramów
parmezan
1 Sztuka
mięta
1 Sztuka
ząbek czosnku
6 Łyżek
oliwa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Czosnek przecisnąć przez praskę, orzechy stłuc w moździerzu,miętę opłukać, osuszyć, posiekać.
  2. Do wrzącej osolonej wody wrzucić groszek, gotować przez 3 minuty.Odłożyć garśc i zahartować zimną wodą.
  3. Do blendera wrzucić miętę, czosnek, orzechy, parmezan, wlać oliwę i dodać garść ugotowanego groszku by pesto miało ładny jasnozielony kolor- mięta jest dość ciemna, utrzeć wszystko na gładka masę.
  4. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, dokładnie wymieszać z pesto i posypać groszkiem.

Opis

Mięta i groszek to duet idealny byłam bardzo pozytywnie zaskoczona takim połączeniem.

Podobne przepisy

SPAGHETTI Z MOCNO MĘSKIM SOSEM

Łatwy Do 40 min
SPAGHETTI Z MOCNO MĘSKIM SOSEM

Dip czosnkowy na bazie ketchupu

Łatwy Do 15 min
Dip czosnkowy na bazie ketchupu

Makaron kokardki z kabanosem i kurkami

Średni Do 40 min
Makaron kokardki z kabanosem i kurkami

Makaron Lubella Pióra z indykiem w pomidorowym sosie z kapar...

Średni Do 1 godz
Makaron Lubella Pióra z indykiem w pomidorowym sosie z kapar...

Makaron pappardelle z pieczonym czosnkiem i szałwią

Łatwy Do 1 godz
Makaron pappardelle z pieczonym czosnkiem i szałwią

Mięsne pulpeciki

Łatwy Do 40 min
Mięsne pulpeciki

Ostra marynata z ziołami na bazie ketchupu z piekła rodem

Średni Do 1 godz
Ostra marynata z ziołami na bazie ketchupu z piekła rodem

Ostry sos ketchupowy z dodatkiem miodu i chili

Łatwy Do 15 min
Ostry sos ketchupowy z dodatkiem miodu i chili

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!