1

Składniki

2 Opakowania
ingridient
lubella makaron długie wstążki
200 Gramów
Kurki
1 Sztuka
cebula czerwone
1 Gram
Świeży szpinak
200 Gramów
Ser mascarpone
100 Gramów
masło
1 Sztuka
cytryna
50 Gramów
Ser grana padano
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy wedle wskazań na opakowaniu. Kurki oczyszczamy, myjemy, osuszamy, kroimy w mniejsze kawałki.
  2. Rozgrzewamy patelnię, dodajemy masło. Na roztopione wrzucamy cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Smażymy, aż do zeszklenia. Dodajemy kurki i smażymy ok. 5 minut.
  3. Dodajemy serek mascarpone. Gdy się rozpuści, dokładamy garść umytego szpinaku i chwilę dusimy. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem wyciśniętym z cytryny. Na talerze wykładamy makaron, sos i posypujemy startym serem grana padano.

Opis

Kurki to jednej z najbardziej lubianych przez Polaków grzybów! Smakowite, żółte grzybki możemy wykorzystać do dania z makaronem na bazie serka mascarpone, z dodatkiem świeżego szpinaku, skropionego sokiem z cytryny.

Podobne przepisy

Mini Muffinki z warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Mini Muffinki z warzywami

Lasagne z mięsem z kurczaka i szpinakiem

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Lasagne z mięsem z kurczaka i szpinakiem

Świderki z warzywami Lubella z wędzonym łososiem, szpinakie...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świderki z warzywami Lubella z wędzonym łososiem, szpinakiem i serem feta

Pappardelle z kurkami w sosie śmietanowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pappardelle z kurkami w sosie śmietanowym

Karp wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Karp wigilijny

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Grillowany pstrąg z koperkiem i masłem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Grillowany pstrąg z koperkiem i masłem

Polędwiczki duszone w cydrze

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!