Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Jak nie mam pomysłu na obiad zawsze biorę kurczaka po bo można przyrządzić go na wiele sposobów, udusić, upiec, ugotować, dodaję go do zapiekanek i robię szaszłyki. Po drugie drób jest bardzo łatwy w przygotowaniu, i nie trzeba być mistrzem kuchni, by przyrządzić z niego coś smacznego. Poza tym mięso drobiowe jest źródłem łatwo przyswajalnego i wartościowego białka, jest delikatne, chudsze niż wołowina i tanie. A żeby było już bardzo zdrowo ostatnio kurczaka zrobiłam z jednym z najzdrowszych warzyw- ze szpinakiem. Można dodać świeży lub mrożony ja wybrałam świeży. Do kurczaka i szpinaku makaron wstążki żeby sos pięknie go okleił. Danie jest zdrowe i bardzo smaczne. Wszystkim wielbicielom szpinaku i nie tylko polecam:)
1 | Szczypta |
sól, pieprz
|
|
1 | Szczypta |
przyprawa do kurczaka
|
|
1 | Szczypta |
papryka czerwona słodka
|
|
250 | Gramów |
szpinak
|
|
200 | Gramów | ||
200 | Gramów |
Śmietana 22%
|
|
50 | Gramów |
Ser topiony
|
|
1 | Sztuka |
Pierś z kurczaka
|
|
1 | Sztuka |
ząbek czosnku
|
|
1 | Łyżka |
oliwa
|
|
1 | Łyżka |
olej
|
|
0.5 | Łyżeczki |
zioła
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |