Wstążki z krewetkami w śmietanie

uwielbiampl
Wstążki z krewetkami w śmietanie

2

3.6 / 78

Krewetki to świetny składnik niskokalorycznej diety. Popularne owoce morza pozytywnie wpływają na układ nerwowy i krążenia - mają działanie przeciwzapalne oraz antynowotworowe. Proponujemy dołączenie ich do diety. W tym celu warto skorzystać z naszego przepisu na wstążki z krewetkami w śmietanie.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g makaron lubella wstążki

500 g krewetki

30 g masło

1 szkl. śmietanka kremowa 30%

1 szt. cebula

1 szt. ząbek czosnku

2 łyżka nać pietruszki

1 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Rozgrzewamy na patelni masło i oliwę, dodajemy cebulkę i czosnek, smażymy na małym ogniu mieszając 1 minutę.

2

Dodajemy krewetki i smażymy 3 minuty, aż zmienią kolor. Wyjmujemy krewetki z patelni i odstawiamy.

3

Zmniejszamy ogień, dodajemy śmietanę i gotujemy, aż sos zgęstnieje. Ponownie dodajemy krewetki, następnie sól, pieprz i gotujemy minutę.

4

Gotujemy makaron al dente, odcedzamy.

5

Dodajemy sos krewetkowy do ciepłego makaronu i delikatnie mieszamy. Podajemy posypane posiekaną natka pietruszki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły