2

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron Lubella wstążki
500 Gramów
Krewetki
30 Gramów
masło extra
1 Szklanka
śmietanka kremowa 30%
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
ząbek czosnku
2 Łyżki
nać pietruszki
1 Łyżka
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rozgrzewamy na patelni masło i oliwę, dodajemy cebulkę i czosnek, smażymy na małym ogniu mieszając 1 minutę.
  2. Dodajemy krewetki i smażymy 3 minuty, aż zmienią kolor. Wyjmujemy krewetki z patelni i odstawiamy.
  3. Zmniejszamy ogień, dodajemy śmietanę i gotujemy, aż sos zgęstnieje. Ponownie dodajemy krewetki, następnie sól, pieprz i gotujemy minutę.
  4. Gotujemy makaron al dente, odcedzamy.
  5. Dodajemy sos krewetkowy do ciepłego makaronu i delikatnie mieszamy. Podajemy posypane posiekaną natka pietruszki.

Opis

Pyszne danie z owocami morza.

Podobne przepisy

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Spaghetti z małżami

Łatwy Do 1 godz
Spaghetti z małżami

Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Średni Do 2 godz
Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Makaron Pełne Ziarno świdry z orkiszem z mortadelą, pistacj...

Łatwy Do 40 min
Makaron Pełne Ziarno świdry z orkiszem z mortadelą, pistacj...

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Pełnoziarniste spaghetti Neapolitana

Łatwy Do 40 min
Pełnoziarniste spaghetti Neapolitana

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!