2

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron Lubella wstążki
500 Gramów
Krewetki
30 Gramów
masło extra
1 Szklanka
śmietanka kremowa 30%
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
ząbek czosnku
2 Łyżki
nać pietruszki
1 Łyżka
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rozgrzewamy na patelni masło i oliwę, dodajemy cebulkę i czosnek, smażymy na małym ogniu mieszając 1 minutę.
  2. Dodajemy krewetki i smażymy 3 minuty, aż zmienią kolor. Wyjmujemy krewetki z patelni i odstawiamy.
  3. Zmniejszamy ogień, dodajemy śmietanę i gotujemy, aż sos zgęstnieje. Ponownie dodajemy krewetki, następnie sól, pieprz i gotujemy minutę.
  4. Gotujemy makaron al dente, odcedzamy.
  5. Dodajemy sos krewetkowy do ciepłego makaronu i delikatnie mieszamy. Podajemy posypane posiekaną natka pietruszki.

Opis

Pyszne danie z owocami morza.

Podobne przepisy

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Spaghetti z małżami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti z małżami

Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Przepis
Średni Do 2 godz
Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Dorsz w sosie chrzanowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dorsz w sosie chrzanowym

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Gulasz z batatów z masłem orzechowym

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Gulasz z batatów z masłem orzechowym

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!