Wstążki z cukinią ze smażonymi pieczarkami w sosie sojowym

lubella
Wstążki z cukinią ze smażonymi pieczarkami w sosie sojowym

Średnia 0 / 0

Oceń!

15 minut wystarczy, by cieszyć się pysznym obiadem. Wystarczy Danie na ciepło od Lubelli, pieczarki i kilka innych dodatków i gotowe! Smacznego!

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 opak. wstążki z cukinią lubella

100 g brązowe pieczarki

6 łyżka sos sojowy

3 łyżka olej rzepakowy

2 łyżka masło

40 g parmezan

1 szczyp. ostra papryka w proszku

2 łyżecz. posiekana natka pietruszki

Przygotowanie


Przygotować Danie na ciepła według wskazówek na opakowaniu.

Sos sojowy wymieszać z olejem oraz ostrą papryką, dodać pieczarki pokrojone w plastry, delikatnie przemieszać, usmażyć na rozgrzanym maśle i dodać do gotowej potrawy.

Przed podaniem posypać tartym serem oraz zieleniną.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

775

kcal

Białka

27

gram

Węglowodany

63

gram

Tłuszcze

45

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły