Wstążki z chorizo i serkiem ricotta

konkurs
Wstążki z chorizo  i serkiem ricotta

0

0 / 0

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g makaron lubella pełne ziarno gniazda wstążki

250 g ser ricotta

300 g kiełbasa chorizo

1 pusz. fasola czarna

2 pusz. pomidory krojone łowicz

2 szt. cebula

1 szcz. wędzona papryka

1 łyżka oliwa

4 szt. liść laurowy

1 pęcz. świeża kolendra

Przygotowanie


1

Chorizo obieramy ze skórki, szarpiemy na kawałki i smażymy z posiekaną w kostkę cebulą i liściem laurowym. Gdy kiełbaski będą lekko przyrumienione i chrupiące, dodajemy pomidory krojone bez skórki Łowicz i gotujemy na wolnym ogniu 30 min. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i wędzoną papryką.

2

Makaron Lubella Pełne Ziarno Wstążki gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

3

Do sosu dorzucamy odcedzoną czarną fasolę, makaron Lubella Pełne Ziarno Wstążki, wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy udekorowane ricottą i kolendrą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły