Wstążki z chorizo i serkiem ricotta
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
konkurs
![Wstążki z chorizo i serkiem ricotta](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1328-1702057568569.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella pełne ziarno gniazda wstążki
250 g ser ricotta
300 g kiełbasa chorizo
1 puszka fasola czarna
2 puszka pomidory krojone łowicz
2 szt. cebula
1 szczyp. wędzona papryka
1 łyżka oliwa
4 szt. liść laurowy
1 pęcz. świeża kolendra
Przygotowanie
Chorizo obieramy ze skórki, szarpiemy na kawałki i smażymy z posiekaną w kostkę cebulą i liściem laurowym. Gdy kiełbaski będą lekko przyrumienione i chrupiące, dodajemy pomidory krojone bez skórki Łowicz i gotujemy na wolnym ogniu 30 min. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i wędzoną papryką.
Makaron Lubella Pełne Ziarno Wstążki gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Do sosu dorzucamy odcedzoną czarną fasolę, makaron Lubella Pełne Ziarno Wstążki, wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy udekorowane ricottą i kolendrą.