Wstążki z chorizo i serkiem ricotta
konkurs
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1263
kcal
Białka
67
gram
Węglowodany
144
gram
Tłuszcze
43
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella pełne ziarno gniazda wstążki
250 g ser ricotta
300 g kiełbasa chorizo
1 puszka fasola czarna
2 puszka pomidory krojone łowicz
2 szt. cebula
1 szczyp. wędzona papryka
1 łyżka oliwa
4 szt. liść laurowy
1 pęcz. świeża kolendra
Przygotowanie
Chorizo obieramy ze skórki, szarpiemy na kawałki i smażymy z posiekaną w kostkę cebulą i liściem laurowym. Gdy kiełbaski będą lekko przyrumienione i chrupiące, dodajemy pomidory krojone bez skórki Łowicz i gotujemy na wolnym ogniu 30 min. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i wędzoną papryką.
Makaron Lubella Pełne Ziarno Wstążki gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Do sosu dorzucamy odcedzoną czarną fasolę, makaron Lubella Pełne Ziarno Wstążki, wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy udekorowane ricottą i kolendrą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1263
kcal
Białka
67
gram
Węglowodany
144
gram
Tłuszcze
43
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.