Wstążki w sosie serowo-porowym z brokułami
uwielbiampl
Prawdziwa serowa rozkosz - makaron wstążki w sosie serowo-porowym z brokułami. Podstawą dania są warzywa (brokuły, por, pomidorki koktajlowe) oraz pyszny ser pleśniowy typu roquefort. Całość posypana startym parmezanem.
2
0 / 0
Prawdziwa serowa rozkosz - makaron wstążki w sosie serowo-porowym z brokułami. Podstawą dania są warzywa (brokuły, por, pomidorki koktajlowe) oraz pyszny ser pleśniowy typu roquefort. Całość posypana startym parmezanem.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
200 g ser pleśniowy typu roquefort
1 szt. makaron lubella pappardelle
1 szt. por
1 szt. brokuły
4 szt. pomidorki koktajlowe
1 szt. nać pietruszki
1 szt. parmezan
2 łyżka masło
2 łyżka mleko
Przygotowanie
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Brokuł obgotować w lekko osolonej i osłodzonej wodzie.
Por posiekać na krążki i podsmażyć na maśle. Dodać ser pokrojony w kostkę, całość mieszać do rozpuszczenia się sera. Można dodać 2-3 łyżki mleka dla uzyskania delikatnej konsystencji. Dodać pieprz i sól do smaku.
Sos wymieszać z makaronem, dodać brokuły. Całość wyłożyć na talerz, posypać natką pietruszki i dodać pomidory. Możemy również posypać tartym parmezanem.