Wstążki w sosie serowo-porowym z brokułami

uwielbiampl
Wstążki w sosie serowo-porowym z brokułami

2

0 / 0

Prawdziwa serowa rozkosz - makaron wstążki w sosie serowo-porowym z brokułami. Podstawą dania są warzywa (brokuły, por, pomidorki koktajlowe) oraz pyszny ser pleśniowy typu roquefort. Całość posypana startym parmezanem.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

200 g ser pleśniowy typu roquefort

1 szt. makaron lubella pappardelle

1 szt. por

1 szt. brokuły

4 szt. pomidorki koktajlowe

1 szt. nać pietruszki

1 szt. parmezan

2 łyżka masło

2 łyżka mleko

Przygotowanie


1

Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Brokuł obgotować w lekko osolonej i osłodzonej wodzie.

2

Por posiekać na krążki i podsmażyć na maśle. Dodać ser pokrojony w kostkę, całość mieszać do rozpuszczenia się sera. Można dodać 2-3 łyżki mleka dla uzyskania delikatnej konsystencji. Dodać pieprz i sól do smaku.

3

Sos wymieszać z makaronem, dodać brokuły. Całość wyłożyć na talerz, posypać natką pietruszki i dodać pomidory. Możemy również posypać tartym parmezanem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły