1

Składniki

300 Gramów
Makaron wstążki, najlepiej Lubella
300 Gramów
Mięso mielone wieprzowe
1 Szklanka
Sok pomidorowy
3 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Papryczka chili
3 Łyżki
olej
1 Łyżka
parmezan
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Siekamy cebulę i czosnek, smażymy na oleju.
  2. Następnie wrzucamy papryczkę chili
  3. (jeśli dysponujemy chili w proszku, dodajemy je do mięsa).
  4. Dodajemy wieprzowinę, często mieszając i smażymy ok. 5 minut.
  5. Do mięsa wlewamy sok pomidorowy i dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez 5-7 minut
  6. Gotujemy makaron al dente.
  7. Doprawiamy do smaku solą.
  8. Mięsny sos wylewamy na makaron.
  9. Podajemy bardzo gorący.

Opis

A oto potrawa, która jest doskonała jako danie obiadowe, jak i kolacja dla zaproszonych gości. Ze względu na obecność papryki chili, dla entuzjastów ostrego smaku.

Podobne przepisy

Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem i kaparami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem i kaparami

Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Zapiekanka makaronowa z makaronem świdry

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka makaronowa z makaronem świdry

Spaghetti z małżami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti z małżami

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z boczkiem i chili

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z boczkiem i chili

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 2 godz
Aromatyczna fasolka po bretońsku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!