Wstążki po meksykańsku

m7
Wstążki po meksykańsku

Średnia 0 / 0

Oceń!

A oto potrawa, która jest doskonała jako danie obiadowe, jak i kolacja dla zaproszonych gości. Ze względu na obecność papryki chili, dla entuzjastów ostrego smaku.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

300 g makaron lubella wstążki

300 g mięso mielone wieprzowe

1 szkl. sok pomidorowy tymbark

3 szt. ząbek czosnku

1 szt. cebula

1 szt. papryczka chili

3 łyżka olej

1 łyżka parmezan

Przygotowanie


Siekamy cebulę i czosnek, smażymy na oleju.

Następnie wrzucamy papryczkę chili

(jeśli dysponujemy chili w proszku, dodajemy je do mięsa).

Dodajemy wieprzowinę, często mieszając i smażymy ok. 5 minut.

Do mięsa wlewamy sok pomidorowy i dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez 5-7 minut

Gotujemy makaron al dente.

Doprawiamy do smaku solą.

Mięsny sos wylewamy na makaron.

Podajemy bardzo gorący.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

566

kcal

Białka

25

gram

Węglowodany

57

gram

Tłuszcze

34

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły