Wstążki po meksykańsku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Wstążki po meksykańsku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977133309.jpeg&w=3840&q=75)
A oto potrawa, która jest doskonała jako danie obiadowe, jak i kolacja dla zaproszonych gości. Ze względu na obecność papryki chili, dla entuzjastów ostrego smaku.
1
0 / 0
A oto potrawa, która jest doskonała jako danie obiadowe, jak i kolacja dla zaproszonych gości. Ze względu na obecność papryki chili, dla entuzjastów ostrego smaku.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
300 g makaron lubella wstążki
300 g mięso mielone wieprzowe
1 szkl. sok pomidorowy tymbark
3 szt. ząbek czosnku
1 szt. cebula
1 szt. papryczka chili
3 łyżka olej
1 łyżka parmezan
Przygotowanie
Siekamy cebulę i czosnek, smażymy na oleju.
Następnie wrzucamy papryczkę chili
(jeśli dysponujemy chili w proszku, dodajemy je do mięsa).
Dodajemy wieprzowinę, często mieszając i smażymy ok. 5 minut.
Do mięsa wlewamy sok pomidorowy i dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez 5-7 minut
Gotujemy makaron al dente.
Doprawiamy do smaku solą.
Mięsny sos wylewamy na makaron.
Podajemy bardzo gorący.