Wstążki po meksykańsku

m7
Wstążki po meksykańsku

1

0 / 0

A oto potrawa, która jest doskonała jako danie obiadowe, jak i kolacja dla zaproszonych gości. Ze względu na obecność papryki chili, dla entuzjastów ostrego smaku.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

300 g makaron lubella wstążki

300 g mięso mielone wieprzowe

1 szkl. sok pomidorowy tymbark

3 szt. ząbek czosnku

1 szt. cebula

1 szt. papryczka chili

3 łyżka olej

1 łyżka parmezan

Przygotowanie


1

Siekamy cebulę i czosnek, smażymy na oleju.

2

Następnie wrzucamy papryczkę chili

3

(jeśli dysponujemy chili w proszku, dodajemy je do mięsa).

4

Dodajemy wieprzowinę, często mieszając i smażymy ok. 5 minut.

5

Do mięsa wlewamy sok pomidorowy i dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez 5-7 minut

6

Gotujemy makaron al dente.

7

Doprawiamy do smaku solą.

8

Mięsny sos wylewamy na makaron.

9

Podajemy bardzo gorący.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły