1

Składniki

300 Gramów
Makaron wstążki, najlepiej Lubella
300 Gramów
mięso wieprzowe mielone
1 Szklanka
Sok pomidorowy
3 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Papryczka chili
3 Łyżki
olej
1 Łyżka
parmezan
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Siekamy cebulę i czosnek, smażymy na oleju.
  2. Następnie wrzucamy papryczkę chili
  3. (jeśli dysponujemy chili w proszku, dodajemy je do mięsa).
  4. Dodajemy wieprzowinę, często mieszając i smażymy ok. 5 minut.
  5. Do mięsa wlewamy sok pomidorowy i dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez 5-7 minut
  6. Gotujemy makaron al dente.
  7. Doprawiamy do smaku solą.
  8. Mięsny sos wylewamy na makaron.
  9. Podajemy bardzo gorący.

Opis

A oto potrawa, która jest doskonała jako danie obiadowe, jak i kolacja dla zaproszonych gości. Ze względu na obecność papryki chili, dla entuzjastów ostrego smaku.

Podobne przepisy

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz.

Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem i kaparami

Łatwy Do 40 min.

Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

Łatwy Do 1 godz.

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Średni Do 2 godz.

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min.

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz.

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Łatwy Do 40 min.

Makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!