Wstążki all Alfredo

m7
Wstążki all Alfredo

1

0 / 0

Potrawa klasycznej kuchni włoskiej. Ponieważ łatwo i szybko można ją przyrządzić, nadaje się dla osób, dla których doba ciągle bywa za krótka a chcących zadowolić swoje podniebienia jak i zaproszonych na kolację przyjaciół.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

125 śmietana 22%

1 łyżeczka sól

400 g makaron wstążki

80 g masło

120 g parmezan

2 łyżka nać pietruszki

Przygotowanie


1

W litrowym garnku z grubym dnem roztopiamy masło, wsypujemy ser, wlewamy śmietanę i gotujemy, cały czas mieszając.

2

Gotujemy około 10 minut na małym ogniu, aż sos nieco zgęstnieje.

3

Dodajemy pietruszkę, pieprz i sól.

4

Odcedzony makaron ugotowany al dente wkładamy do wygrzanej wazy, wlewamy sos, mieszamy i niezwłocznie podajemy.

Kategorie


PlanerUlubione
Szukaj
PrzepisyArtykuły