Wstążki all Alfredo
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Wstążki all Alfredo](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974726464.jpeg&w=3840&q=75)
Potrawa klasycznej kuchni włoskiej. Ponieważ łatwo i szybko można ją przyrządzić, nadaje się dla osób, dla których doba ciągle bywa za krótka a chcących zadowolić swoje podniebienia jak i zaproszonych na kolację przyjaciół.
1
0 / 0
Potrawa klasycznej kuchni włoskiej. Ponieważ łatwo i szybko można ją przyrządzić, nadaje się dla osób, dla których doba ciągle bywa za krótka a chcących zadowolić swoje podniebienia jak i zaproszonych na kolację przyjaciół.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
125 śmietana 22%
1 łyżecz. sól
400 g makaron wstążki
80 g masło
120 g parmezan
2 łyżka nać pietruszki
Przygotowanie
W litrowym garnku z grubym dnem roztopiamy masło, wsypujemy ser, wlewamy śmietanę i gotujemy, cały czas mieszając.
Gotujemy około 10 minut na małym ogniu, aż sos nieco zgęstnieje.
Dodajemy pietruszkę, pieprz i sól.
Odcedzony makaron ugotowany al dente wkładamy do wygrzanej wazy, wlewamy sos, mieszamy i niezwłocznie podajemy.