0

Składniki

0.5 Kilograma
Polędwica lub zrazówka wołowa pokrojona w
1.5 Łyżeczki
sól
0.5 Łyżeczki
pieprz
0.25 Litra
Olej do głębokiego smażenia
0.5 Szklanki
Ser cheddar starty
0.5 Szklanki
Tarta bułka
2 Szklanki
Makaronu nitki lub kolanka (ugotowany)
1 Sztuka
Jajko roztrzepane
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso posypać łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
  2. Obtoczyć mięso w 1/4 szklanki sera, w bułce, zanurzyć w jaju i ponownie obtoczyć w bułce.
  3. Smażyć po kilka sztuk na gorącym oleju przez 2 min. Wyjąć łyżką cedzakową, osączyć z oleju.
  4. Włożyć makaron do wysmarowanego żaroodpornego naczynia, doprawić resztą soli, pieprzem i dodać resztę sera. Na makaron kłaść mięso.
  5. Wstawić do mocno nagrzanego piekarnika (230 stopni c) i zapiekać przez 10-15 min.

Opis

Dla wszystkich miłośników makaronu :) najlepiej podawać z sałatką z pomidorów.

Podobne przepisy

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Łatwy Do 1 godz
Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!