Wołowina z makaronem

m7
Wołowina z makaronem

0

0 / 0

Dla wszystkich miłośników makaronu :) najlepiej podawać z sałatką z pomidorów.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

0.50 kg polędwica lub zrazówka wołowa pokrojona w

1.50 łyżecz. sól

0.50 łyżecz. pieprz

0.25 l olej roślinny

0.50 szkl. ser cheddar starty

0.50 szkl. tarta bułka

2 szkl. makaronu nitki lub kolanka (ugotowany)

1 szt. jajko roztrzepane

Przygotowanie


1

Mięso posypać łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.

2

Obtoczyć mięso w 1/4 szklanki sera, w bułce, zanurzyć w jaju i ponownie obtoczyć w bułce.

3

Smażyć po kilka sztuk na gorącym oleju przez 2 min. Wyjąć łyżką cedzakową, osączyć z oleju.

4

Włożyć makaron do wysmarowanego żaroodpornego naczynia, doprawić resztą soli, pieprzem i dodać resztę sera. Na makaron kłaść mięso.

5

Wstawić do mocno nagrzanego piekarnika (230 stopni c) i zapiekać przez 10-15 min.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1716

kcal

Białka

58

gram

Węglowodany

73

gram

Tłuszcze

132

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły