Wołowina z makaronem
m7
0
0 / 0
0
Dla wszystkich miłośników makaronu :) najlepiej podawać z sałatką z pomidorów.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
?
Kcal/porcja
Składniki
3 porcje
Składniki
0.50 kg polędwica lub zrazówka wołowa pokrojona w
1.50 łyżeczka sól
0.50 łyżeczka pieprz
0.25 l olej roślinny
0.50 szkl. ser cheddar starty
0.50 szkl. tarta bułka
2 szkl. makaronu nitki lub kolanka (ugotowany)
1 szt jajko roztrzepane
Przygotowanie
Mięso posypać łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Obtoczyć mięso w 1/4 szklanki sera, w bułce, zanurzyć w jaju i ponownie obtoczyć w bułce.
Smażyć po kilka sztuk na gorącym oleju przez 2 min. Wyjąć łyżką cedzakową, osączyć z oleju.
Włożyć makaron do wysmarowanego żaroodpornego naczynia, doprawić resztą soli, pieprzem i dodać resztę sera. Na makaron kłaść mięso.
Wstawić do mocno nagrzanego piekarnika (230 stopni c) i zapiekać przez 10-15 min.