Wołowina z makaronem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Wołowina z makaronem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976217915.jpeg&w=3840&q=75)
Dla wszystkich miłośników makaronu :) najlepiej podawać z sałatką z pomidorów.
0
0 / 0
Dla wszystkich miłośników makaronu :) najlepiej podawać z sałatką z pomidorów.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
0.50 kg polędwica lub zrazówka wołowa pokrojona w
1.50 łyżecz. sól
0.50 łyżecz. pieprz
0.25 l olej roślinny
0.50 szkl. ser cheddar starty
0.50 szkl. tarta bułka
2 szkl. makaronu nitki lub kolanka (ugotowany)
1 szt. jajko roztrzepane
Przygotowanie
Mięso posypać łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Obtoczyć mięso w 1/4 szklanki sera, w bułce, zanurzyć w jaju i ponownie obtoczyć w bułce.
Smażyć po kilka sztuk na gorącym oleju przez 2 min. Wyjąć łyżką cedzakową, osączyć z oleju.
Włożyć makaron do wysmarowanego żaroodpornego naczynia, doprawić resztą soli, pieprzem i dodać resztę sera. Na makaron kłaść mięso.
Wstawić do mocno nagrzanego piekarnika (230 stopni c) i zapiekać przez 10-15 min.