0

Składniki

0.5 Kilograma
Polędwica lub zrazówka wołowa pokrojona w
1.5 Łyżeczki
sól
0.5 Łyżeczki
pieprz
0.25 Litra
Olej roślinny
0.5 Szklanki
Ser cheddar starty
0.5 Szklanki
Tarta bułka
2 Szklanki
Makaronu nitki lub kolanka (ugotowany)
1 Sztuka
Jajko roztrzepane
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso posypać łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
  2. Obtoczyć mięso w 1/4 szklanki sera, w bułce, zanurzyć w jaju i ponownie obtoczyć w bułce.
  3. Smażyć po kilka sztuk na gorącym oleju przez 2 min. Wyjąć łyżką cedzakową, osączyć z oleju.
  4. Włożyć makaron do wysmarowanego żaroodpornego naczynia, doprawić resztą soli, pieprzem i dodać resztę sera. Na makaron kłaść mięso.
  5. Wstawić do mocno nagrzanego piekarnika (230 stopni c) i zapiekać przez 10-15 min.

Opis

Dla wszystkich miłośników makaronu :) najlepiej podawać z sałatką z pomidorów.

Podobne przepisy

Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Przepis
Średni Do 1 godz
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Kopytka w sosie pomidorowym z cheddarem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kopytka w sosie pomidorowym z cheddarem

Pita z grillowanym kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Bigos

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos

Bigos kresowy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos kresowy

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Bigos z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Bigos z młodej kapusty

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!