Wołowina w sosie chrzanowym

eluchap

Zachwyci wszystkich gości.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
741
kcal
Białka
67
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
42
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Zachwyci wszystkich gości.
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg wołowina
1 łyżecz. sok z cytryny
50 g chrzan krakus
1 szkl. bulion warzywny
3 szt. ziele angielskie
2 szt. liść laurowy
2 szt. korzeń pietruszki
3 szt. marchew
1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
1 łyżka sól
0.50 szkl. śmietana 12%
Przygotowanie
Wołowinę pokroić na kawałki(wołowinę można zastąpić mięsem wieprzowym), zalać wrzątkiem.
Dodać pokrojone w paski lub plasterki warzywa, wrzucić przyprawy.
Gotować na małym ogniu, aż do miękkości. Chrzan wymieszać z bulionem. Otrzymany płyn połączyć z mąką i dodać do mięsa, gotować cały
czas mieszając przez 2-3 min.
Dodać do smaku sól, cukier i sok z cytryny.
Zdjąć z ognia, wymieszać ze śmietaną.
Podawać z ziemniakami,ryżem, kaszą gryczaną.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
741
kcal
Białka
67
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
42
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.