Wołowina w sosie chrzanowym

eluchap
Wołowina w sosie chrzanowym

0

0 / 0

Zachwyci wszystkich gości.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg wołowina

0
0

1 łyżeczka sok z cytryny

50 g chrzan krakus

1 szkl. bulion warzywny

3 szt. ziele angielskie

2 szt. liść laurowy

2 szt. korzeń pietruszki

3 szt. marchew

1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

1 łyżka sól

0.50 szkl. śmietana 12%

Przygotowanie


1

Wołowinę pokroić na kawałki(wołowinę można zastąpić mięsem wieprzowym), zalać wrzątkiem.

2

Dodać pokrojone w paski lub plasterki warzywa, wrzucić przyprawy.

3

Gotować na małym ogniu, aż do miękkości. Chrzan wymieszać z bulionem. Otrzymany płyn połączyć z mąką i dodać do mięsa, gotować cały

4

czas mieszając przez 2-3 min.

5

Dodać do smaku sól, cukier i sok z cytryny.

6

Zdjąć z ognia, wymieszać ze śmietaną.

7

Podawać z ziemniakami,ryżem, kaszą gryczaną.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły