0

Składniki

200 Gramów
Polędwica wołowa
1 Sztuka
Marchewka
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Mała papryka czerwona
1 Puszka
kukurydza konserwowa
1 Puszka
groszek zielony konserwowy
1 Sztuka
ząbek czosnku
2 Łyżki
olej ryżowy
2 Łyżki
Ketchup pikantny Kotlin
2 Łyżki
sos sojowy
2 Łyżeczki
Kurkuma
3 Łyżeczki
Suszony imbir
1 Łyżeczka
pieprz
3 Gałązki
Świeża kolendra
1 Łyżka
Olej roślinny
1 Opakowanie
ryż biały
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Polędwicę pokroić w plastry i zamarynować w oleju, ketchupie i sosie sojowym.
  2. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę wraz z pokrojonym w paski warzywami: marchewką i czerwona papryką.
  3. Warzywa odłożyć na bok patelni, a na środek wyłożyć mięso i obsmażyć przez 1 minutę, mieszając mięso.
  4. Dodać odcedzony groszek oraz kukurydzę, podsmażone warzywa, doprawić imbirem oraz kurkumą i całość wymieszać.
  5. Podawać z ryżem. Posypać listkami kolendry.

Opis

Idealnie tajski przepis na wołowinę z warzywami kurkumą i imbirem. Ahhh czuć Azję w domu!

Podobne przepisy

Risotto

Przepis
Łatwy Do 40 min
Risotto

Zapiekane skrzydełka z ryżem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Zapiekane skrzydełka z ryżem

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Przepis
Łatwy Do 40 min
Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Pieczone warzywa w miodowej glazurze

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Pieczone warzywa w miodowej glazurze

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Biała kiełbasa z papryką w sosie meksykańskim

Przepis
Łatwy Do 15 min
Biała kiełbasa z papryką w sosie meksykańskim

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!