Wołowina po tajsku z warzywami, kurkumą i imbirem
kontakt_2
Wprowadź do swojej kuchni odrobinę Azji w najszlachetniejszej, choć nieco spolszczonej postaci! Przygotuj polędwicę wołową po tajsku z krojonymi w paski warzywami i smakowitymi przyprawami. Podaj ją wraz z ryżem i świeżą kolendrą.
0
3.7 / 3
Wprowadź do swojej kuchni odrobinę Azji w najszlachetniejszej, choć nieco spolszczonej postaci! Przygotuj polędwicę wołową po tajsku z krojonymi w paski warzywami i smakowitymi przyprawami. Podaj ją wraz z ryżem i świeżą kolendrą.
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
200 g polędwica wołowa
1 szt. marchewka
1 szt. cebula
1 szt. papryka czerwona
1 pusz. kukurydza konserwowa
1 pusz. groszek zielony konserwowy
1 szt. ząbek czosnku
2 łyżka olej ryżowy
2 łyżka sos sojowy
2 łyżeczka kurkuma
3 łyżeczka suszony imbir
1 łyżeczka pieprz
1 łyżka olej roślinny
1 opak. ryż biały
Przygotowanie
Polędwicę pokroić w plastry i zamarynować w oleju, ketchupie i sosie sojowym.
Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę wraz z pokrojonym w paski warzywami: marchewką i czerwona papryką.
Warzywa odłożyć na bok patelni, a na środek wyłożyć mięso i obsmażyć przez 1 minutę, mieszając mięso.
Dodać odcedzony groszek oraz kukurydzę, podsmażone warzywa, doprawić imbirem oraz kurkumą i całość wymieszać.
Podawać z ryżem. Posypać listkami kolendry.