Wołowina po tajsku z warzywami, kurkumą i imbirem

kontakt_2
Wołowina po tajsku z warzywami, kurkumą i imbirem

1

3.7 / 3

Wprowadź do swojej kuchni odrobinę Azji w najszlachetniejszej, choć nieco spolszczonej postaci! Przygotuj polędwicę wołową po tajsku z krojonymi w paski warzywami i smakowitymi przyprawami. Podaj ją wraz z ryżem i świeżą kolendrą.

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

200 g polędwica wołowa

1 szt. marchewka

1 szt. cebula

1 szt. papryka czerwona

1 puszka kukurydza konserwowa

1 puszka groszek zielony konserwowy

1 szt. ząbek czosnku

2 łyżka olej ryżowy

2 łyżka sos sojowy

2 łyżecz. kurkuma

3 łyżecz. suszony imbir

1 łyżecz. pieprz

1 łyżka olej roślinny

1 opak. ryż biały

Przygotowanie


1

Polędwicę pokroić w plastry i zamarynować w oleju, ketchupie i sosie sojowym.

2

Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę wraz z pokrojonym w paski warzywami: marchewką i czerwona papryką.

3

Warzywa odłożyć na bok patelni, a na środek wyłożyć mięso i obsmażyć przez 1 minutę, mieszając mięso.

4

Dodać odcedzony groszek oraz kukurydzę, podsmażone warzywa, doprawić imbirem oraz kurkumą i całość wymieszać.

5

Podawać z ryżem. Posypać listkami kolendry.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

751

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

106

gram

Tłuszcze

25

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły