Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Wołowina po burgundzku to klasyczne francuskie danie, które słynie ze swojego bogatego smaku i aromatu. Duszony gulasz wołowy w czerwonym winie jest doskonałym wyborem na specjalne okazje i wieczorne spotkania przy świątecznym stole. Mięso jest miękkie i soczyste, a sos z pieczarkami sprawia, że ta potrawa przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom aromatycznych dań. Wołowina po burgundzku świetnie smakuje w towarzystwie klasycznych dodatków — purée z ziemniaków lub francuskiej bagietki. Smacznego!
30 | Gramów | ||
![]() |
|||
1 | Kilogram |
Wołowina
|
|
4 | Sztuki |
Marchewka
|
|
4 | Sztuki | ||
20 | Gramów |
Masło klarowane
|
|
500 | Mililitrów |
Bulion wołowy
|
|
500 | Mililitrów |
Czerwone wino
|
|
3 | Ząbki |
czosnek
|
|
30 | Gramów | ||
![]() |
|||
3 | Sztuki |
liść laurowy
|
|
2 | Sztuki |
ziele angielskie
|
|
300 | Gramów |
pieczarki brązowe
|
|
1 | Szczypta |
Pieprz, sól do smaku
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |