Wolno gotowany gulasz wołowy

decomorreno
Wolno gotowany gulasz wołowy

1

5 / 1

14

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1.50 kg wołowina

4 łyżka olej

1 łyżka mąka pszenna

250 bulion drobiowy

400 passata pomidorowa łowicz

1 szt. cebula

3 szt. marchew

1 szt. batat

2 szt. seler naciowy

2 łyżka cukier brązowy

1 łyżecz. kakao decomorreno

0.75 łyżecz. sól

0.50 łyżecz. chili

1 szczyp. cynamon

Przygotowanie


1

Mięso umyj, osusz dokładnie papierowym ręcznikiem. Pokrój w grubą kostkę i obtocz w mące.

2

Obsmaż na złoty kolor z każdej stron na rozgrzanym oleju.

3

Dodaj następnie posiekaną cebulę. Smaż przez 2-3 minuty aż cebulka ładnie się przyrumieni.

4

Dodaj następnie 1 szklankę bulionu, przyprawy (posiekany czosnek, cukier, kakao, sól, mieloną kolendrę oraz chili i cynamon) passatę i gotuj na wolnym ogniu przez około 1 godzinę.

5

Dodaj następnie obrane i pokrojone w pół talarki marchewki, pokrojonego w grubą kostkę batata oraz posiekany seler.

6

Gotuj na niskiej mocy kuchenki, co jakiś czas mieszając, aż mięso będzie miękkie. Podawaj z pieczywem, ziemniakami lub sałatką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły