0

Składniki

0.5 Kilograma
schab bez kości
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
oregano
1 Szczypta
bazylia
0.5 Kostki
feta
4 Sztuki
Oliwki zielone marynowane
1 Sztuka
papryka czerwona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ze schabu ubijamy cienkie kotleciki, posypujemy przyprawami i odstawiamy w chłodne miejsce
  2. z papryki wycinamy gniazda nasienne i kroimy ją w drobną kostkę
  3. oliwki kroimy w kawałki
  4. smarujemy kawałki schabu serem feta, dodajemy paprykę, oliwki oregano i bazylię.
  5. zwijamy ciasno roladki i związujemy kawałkiem nitki.
  6. obsmażamy roladki ze wszystkich stron na mocnym ogniu a następnie zmniejszamy temp. I podlewamy co jakiś czas wodą lub wywarem z warzyw.
  7. podawać z ryżem lub gotowanymi ziemniakami

Opis

Genialne połączenie wyrazistych smaków z aromatycznymi ziołami.

Podobne przepisy

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min.

Lasagne

Średni Do 1 godz.

Makaron ze szpinakiem

Łatwy Do 40 min.

Polędwiczki z warzywami

Średni Do 1 godz.

Spaghetti

Średni Do 1 godz.

Spaghetti napoletana

Łatwy Do 1 godz.

Spaghetti z sosem pomidorowym

Łatwy Do 40 min.

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!