Włoskie zwijańce

m7
Włoskie zwijańce

0

0 / 0

Genialne połączenie wyrazistych smaków z aromatycznymi ziołami.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

0.50 kg schab bez kości

1 szcz. pieprz

1 szcz. sól

1 szcz. oregano

1 szcz. bazylia

0.50 kost. feta

4 szt. oliwki zielone marynowane

1 szt. papryka czerwona

Przygotowanie


1

Ze schabu ubijamy cienkie kotleciki, posypujemy przyprawami i odstawiamy w chłodne miejsce

2

Z papryki wycinamy gniazda nasienne i kroimy ją w drobną kostkę.

3

Oliwki kroimy w kawałki.

4

Smarujemy kawałki schabu serem feta, dodajemy paprykę, oliwki oregano i bazylię.

5

Zwijamy ciasno roladki i związujemy kawałkiem nitki.

6

Obsmażamy roladki ze wszystkich stron na mocnym ogniu, a następnie zmniejszamy gaz. Podlewamy co jakiś czas wodą lub wywarem z warzyw.

7

Podawać z ryżem lub gotowanymi ziemniakami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły