0

Składniki

0.5 Kilograma
schab bez kości
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
oregano
1 Szczypta
bazylia
0.5 Kostki
feta
4 Sztuki
Oliwki zielone marynowane
1 Sztuka
papryka czerwona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ze schabu ubijamy cienkie kotleciki, posypujemy przyprawami i odstawiamy w chłodne miejsce
  2. z papryki wycinamy gniazda nasienne i kroimy ją w drobną kostkę
  3. oliwki kroimy w kawałki
  4. smarujemy kawałki schabu serem feta, dodajemy paprykę, oliwki oregano i bazylię.
  5. zwijamy ciasno roladki i związujemy kawałkiem nitki.
  6. obsmażamy roladki ze wszystkich stron na mocnym ogniu a następnie zmniejszamy temp. I podlewamy co jakiś czas wodą lub wywarem z warzyw.
  7. podawać z ryżem lub gotowanymi ziemniakami

Opis

Genialne połączenie wyrazistych smaków z aromatycznymi ziołami.

Podobne przepisy

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Lasagne

Przepis
Średni Do 1 godz
Lasagne

Makaron ze szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron ze szpinakiem

Spaghetti napoletana

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti napoletana

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Polędwiczki z warzywami

Przepis
Średni Do 1 godz
Polędwiczki z warzywami

Spaghetti z sosem pomidorowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti z sosem pomidorowym

Marynowane roladki schabowe z fetą

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Marynowane roladki schabowe z fetą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!