Włoskie zwijańce
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Włoskie zwijańce](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974821361.jpeg&w=3840&q=75)
Genialne połączenie wyrazistych smaków z aromatycznymi ziołami.
0
0 / 0
Genialne połączenie wyrazistych smaków z aromatycznymi ziołami.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
0.50 kg schab bez kości
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
1 szczyp. oregano
1 szczyp. bazylia
0.50 kostka feta
4 szt. oliwki zielone marynowane
1 szt. papryka czerwona
Przygotowanie
Ze schabu ubijamy cienkie kotleciki, posypujemy przyprawami i odstawiamy w chłodne miejsce
Z papryki wycinamy gniazda nasienne i kroimy ją w drobną kostkę.
Oliwki kroimy w kawałki.
Smarujemy kawałki schabu serem feta, dodajemy paprykę, oliwki oregano i bazylię.
Zwijamy ciasno roladki i związujemy kawałkiem nitki.
Obsmażamy roladki ze wszystkich stron na mocnym ogniu, a następnie zmniejszamy gaz. Podlewamy co jakiś czas wodą lub wywarem z warzyw.
Podawać z ryżem lub gotowanymi ziemniakami.