Włoskie delicje
kontakt_6
Włoskie delicje to propozycja na makaronowe danie z warzywami i sosem serowym.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
629
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
81
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Włoskie delicje to propozycja na makaronowe danie z warzywami i sosem serowym.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. makaron świderki lubella
1 szt. brokuły
250 g pomidorki koktajlowe
200 g ser cheddar
100 mleko
1 łyżka mąka pszenna
1 szczyp. czosnek
1 szczyp. tymianek
Przygotowanie
Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. W niewielkim garnku na średnim ogniu podgrzej mleko i dodaj stary ser. A następnie dodaj mąkę i mieszaj energicznie trzepaczką. Zagotuj. Dopraw do smaku.
Ugotuj makaron al dente.
Podziel brokuł na różyczki i gotuj ok 6 minut.
Pomidorki pokrój.
Na talerz wyłóż makaron, polej sosem, połóż brokuł. Udekoruj pomidorkami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
629
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
81
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.