Włoskie delicje

kontakt_6
Włoskie delicje

0

0 / 0

Włoskie delicje to propozycja na makaronowe danie z warzywami i sosem serowym.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 opak. makaron świderki lubella

1 szt. brokuły

250 g pomidorki koktajlowe

200 g ser cheddar

100 mleko

1 łyżka mąka pszenna

1 szczyp. czosnek

1 szczyp. tymianek

Przygotowanie


1

Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. W niewielkim garnku na średnim ogniu podgrzej mleko i dodaj stary ser. A następnie dodaj mąkę i mieszaj energicznie trzepaczką. Zagotuj. Dopraw do smaku.

2

Ugotuj makaron al dente.

3

Podziel brokuł na różyczki i gotuj ok 6 minut.

4

Pomidorki pokrój.

5

Na talerz wyłóż makaron, polej sosem, połóż brokuł. Udekoruj pomidorkami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

629

kcal

Białka

30

gram

Węglowodany

81

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły