Włoskie czekoladowe ciasteczka Biscotti

decomorreno
Włoskie czekoladowe ciasteczka Biscotti

0

5 / 3

Biscotti to włoskie ciasteczka poddane dwukrotnemu pieczeniu, dzięki czemu zachowują niezwykłą kruchość i chrupkość. My w naszej ciasteczkowej propozycji połączyliśmy tradycyjnie dużą ilość migdałów ze wspaniałym czekoladowym aromatem. Biscotti najlepiej smakują maczane w filiżance gorącej czekolady, herbaty lub kawy.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

35 g masło

125 g cukier

35 g kakao decomorreno

225 g mąka pszenna tortowa lubella

1 łyżeczka proszek do pieczenia

100 g migdały

1 szcz. sól

Przygotowanie


1

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Na blachę wysyp migdały, następnie podpiekaj je przez 12 minut.

2

Wymieszaj mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól. Dodaj masło i jajka. Zagniataj ciasto, aż do uzyskania jednolitej masy.

3

Do tak przygotowanej masy dodaj migdały i zagnieć ciasto. Podziel je na pół i uformuj podłużne wałki.

4

Uformowane z ciasta wałki piecz przez 30 minut na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Następnie wyjmij je z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na około 10 minut.

5

Wałki pokrój na 1 cm plastry i umieść je na blasze, po czym piecz ponownie przez około 15-20 minut.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Gluten

Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły