Włoskie czekoladowe ciasteczka Biscotti
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
decomorreno
![Włoskie czekoladowe ciasteczka Biscotti](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973086138.jpeg&w=3840&q=75)
Biscotti to włoskie ciasteczka poddane dwukrotnemu pieczeniu, dzięki czemu zachowują niezwykłą kruchość i chrupkość. My w naszej ciasteczkowej propozycji połączyliśmy tradycyjnie dużą ilość migdałów ze wspaniałym czekoladowym aromatem. Biscotti najlepiej smakują maczane w filiżance gorącej czekolady, herbaty lub kawy.
0
5 / 3
Biscotti to włoskie ciasteczka poddane dwukrotnemu pieczeniu, dzięki czemu zachowują niezwykłą kruchość i chrupkość. My w naszej ciasteczkowej propozycji połączyliśmy tradycyjnie dużą ilość migdałów ze wspaniałym czekoladowym aromatem. Biscotti najlepiej smakują maczane w filiżance gorącej czekolady, herbaty lub kawy.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
35 g masło
125 g cukier
35 g kakao decomorreno
225 g mąka pszenna tortowa lubella
1 łyżecz. proszek do pieczenia
100 g migdały
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Na blachę wysyp migdały, następnie podpiekaj je przez 12 minut.
Wymieszaj mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól. Dodaj masło i jajka. Zagniataj ciasto, aż do uzyskania jednolitej masy.
Do tak przygotowanej masy dodaj migdały i zagnieć ciasto. Podziel je na pół i uformuj podłużne wałki.
Uformowane z ciasta wałki piecz przez 30 minut na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Następnie wyjmij je z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na około 10 minut.
Wałki pokrój na 1 cm plastry i umieść je na blasze, po czym piecz ponownie przez około 15-20 minut.
Kategorie
Alergeny
Laktoza
Gluten
Jajka