WŁOSKI ŚLEDZIK

m7
WŁOSKI ŚLEDZIK

0

0 / 0

Bardzo lubię śledzie pod każdą postacią i włoską kuchnię, więc postanowiłam połączyć te smaki i ku mojemu zaskoczeniu wyszło coś, co do dzisiejszego dnia jest przysmakiem moich domowników. Szybka przekąska z gotowych produktów – idealna, gdy podczas imprezy jedzenie ubywa w zastraszającym tempie.

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 łyżeczka cukier

650 g śledzie z cebulką w oleju

1 szt. czerwona bazylia

1 szt. pomidor

4 łyżka suszone pomidory w zalewie

2 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

suszone pomidory rozdrobnić, wymieszać z cukrem i połączyć z oliwą

2

do sosu dolać około 3 łyżki zalewy ze śledzi i wkruszyć bazylię (najlepiej własnoręcznie zasuszoną)

3

śledzie z cebulką wyjąć na półmisek i polać sosem

4

podawać z cząstkami pomidora i gałązkami świeżej bazylii

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły