WŁOSKI ŚLEDZIK
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![WŁOSKI ŚLEDZIK](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F2959-1702057662856.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo lubię śledzie pod każdą postacią i włoską kuchnię, więc postanowiłam połączyć te smaki i ku mojemu zaskoczeniu wyszło coś, co do dzisiejszego dnia jest przysmakiem moich domowników. Szybka przekąska z gotowych produktów – idealna, gdy podczas imprezy jedzenie ubywa w zastraszającym tempie.
0
0 / 0
Bardzo lubię śledzie pod każdą postacią i włoską kuchnię, więc postanowiłam połączyć te smaki i ku mojemu zaskoczeniu wyszło coś, co do dzisiejszego dnia jest przysmakiem moich domowników. Szybka przekąska z gotowych produktów – idealna, gdy podczas imprezy jedzenie ubywa w zastraszającym tempie.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 łyżecz. cukier
650 g śledzie z cebulką w oleju
1 szt. czerwona bazylia
1 szt. pomidor
4 łyżka suszone pomidory w zalewie
2 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
suszone pomidory rozdrobnić, wymieszać z cukrem i połączyć z oliwą
do sosu dolać około 3 łyżki zalewy ze śledzi i wkruszyć bazylię (najlepiej własnoręcznie zasuszoną)
śledzie z cebulką wyjąć na półmisek i polać sosem
podawać z cząstkami pomidora i gałązkami świeżej bazylii