Wiśniowe szaleństwo

m7
Wiśniowe szaleństwo

1

0 / 0

Placek dość trudny do wykonania i czsochłonny. Posiadam go z przepisów teściowej.

20

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

20 spirytus

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1.50 kostka masło

0.25 kostka margaryna

200 g herbatniki

450 g delicje wiśniowe

200 g czekolada biała

50 g czekolada ciemna

2.50 szkl. mleko

1 szkl. cukier

6 szt. białko jaja kurzego

1 szt. biszkopt z 3 jaj

2 szt. budyń wiśniowy

6 szt. żółtko jaja kurzego

2 szt. galaretka wiśniowa

6 łyżka cukier

1 łyżka cukier puder

1 łyżka mąka pszenna

10 dag. wiórki kokosowe

15 dag. orzechy włoskie

Przygotowanie


1

Ciasto 1 - białka ubić z cukrem na piane. Dodać reszte składników. Piec 40 minut w temperaturze 170 stopni

2

Ciasto 2 - nie podaje przepisu, ponieważ na tej stronie jest ich wiele

3

Krem - galaretki rozpuścić w 1,5 szklanki wody i zostawić do lekkiego stężenia. Żółtka roztrzepać z niewielką ilością mleka i wymieszać z budyniem. Reszte mleka zagotować z cukrem. Ugotować budyń i wystudzić. Masło rozetrzeć dodać budyń i kieliszek spirytusu, połączyć z galaretką. Krem podzielić na 2 części. 1 - rozprowadzić po spodzie, na to delicje i reszta kremu. Przykryć biszkoptem i polać polewą

4

Polewa - wszystkie składniki rozpuścić w kąpieli wodnej

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły