Example thumb
1

Składniki

20 Mililitrów
spirytus
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1.5 Kostki
masło extra
0.25 Kostki
margaryna
200 Gramów
herbatniki
450 Gramów
Delicje wiśniowe
200 Gramów
Czekolada biała
50 Gramów
Czekolada ciemna
2.5 Szklanki
mleko
1 Szklanka
cukier
6 Sztuk
białko jaja kurzego
1 Sztuka
Biszkopt z 3 jaj
2 Sztuki
Budyń wiśniowy
6 Sztuk
żółtko jaja kurzego
2 Sztuki
Galaretka wiśniowa
6 Łyżek
cukier
1 Łyżka
cukier puder
1 Łyżka
mąka pszenna
10 Dekagramów
wiórki kokosowe
15 Dekagramów
orzechy włoskie
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ciasto 1 - białka ubić z cukrem na piane. Dodać reszte składników. Piec 40 minut w temperaturze 170 stopni
  2. Ciasto 2 - nie podaje przepisu, ponieważ na tej stronie jest ich wiele
  3. Krem - galaretki rozpuścić w 1,5 szklanki wody i zostawić do lekkiego stężenia. Żółtka roztrzepać z niewielką ilością mleka i wymieszać z budyniem. Reszte mleka zagotować z cukrem. Ugotować budyń i wystudzić. Masło rozetrzeć dodać budyń i kieliszek spirytusu, połączyć z galaretką. Krem podzielić na 2 części. 1 - rozprowadzić po spodzie, na to delicje i reszta kremu. Przykryć biszkoptem i polać polewą
  4. Polewa - wszystkie składniki rozpuścić w kąpieli wodnej

Opis

Placek dość trudny do wykonania i czsochłonny. Posiadam go z przepisów teściowej.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!