Wiśnie w syropie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Wiśnie w syropie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974693047.jpeg&w=3840&q=75)
Och. Co za smak, świetnie nadają się do ciasta "fale Dunaju" i do jedzenie solo.
1
0 / 0
Och. Co za smak, świetnie nadają się do ciasta "fale Dunaju" i do jedzenie solo.
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
4 kg wiśnie
1 kg cukier
1 l woda
6 szkl. cukier-dodatkowo
Przygotowanie
1
Wiśnie wypestkować. Z kg cukru i wody zrobić syrop (zagotowany) i zalać nim wiśnie. Na drugi dzień odlać syrop, dodać szklankę cukru, zagotować i gorącym syropem zalać wiśnie. Czynność tą powtarzać przez 6 dni.
2
Następnie wszystko zagotować i nakładać do słoików, zalać syropem i zakręcić.