Wiśnie w syropie
m7
Och. Co za smak, świetnie nadają się do ciasta "fale Dunaju" i do jedzenie solo.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1122
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
270
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Och. Co za smak, świetnie nadają się do ciasta "fale Dunaju" i do jedzenie solo.
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
4 kg wiśnie
1 kg cukier
1 l woda
6 szkl. cukier-dodatkowo
Przygotowanie
Wiśnie wypestkować. Z kg cukru i wody zrobić syrop (zagotowany) i zalać nim wiśnie. Na drugi dzień odlać syrop, dodać szklankę cukru, zagotować i gorącym syropem zalać wiśnie. Czynność tą powtarzać przez 6 dni.
Następnie wszystko zagotować i nakładać do słoików, zalać syropem i zakręcić.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1122
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
270
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.