Wisienki cukrowe

m7
Wisienki cukrowe

Średnia 0 / 0

Oceń!

Super wyglądają na różnych imprezach.

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 szkl. woda

3 szkl. cukier puder

2 szt. galaretka

15 szt. wykałaczki

15 dag. cukier

Przygotowanie


Galaretki przyrządzić wg przepisu na opakowaniu, odstawić do wystudzenia.

Następnie cukier puder ucieramy mikserem, dodając powoli galaretkę. Musi być tężejąca.

Kolki sosny polewamy wrzątkiem.

Masę odstawiamy w chłodne miejsce, aby stężała. Gdy zacznie tężeć formujemy niewielkie kulki, obtaczamy w cukrze, wbijamy kolkę.

Odstawiamy w chłodne miejsce, aby dobrze stężały.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

267

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

68

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły