Wisienki cukrowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Wisienki cukrowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975859740.jpeg&w=3840&q=75)
Super wyglądają na różnych imprezach.
1
0 / 0
Super wyglądają na różnych imprezach.
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1 szkl. woda
3 szkl. cukier puder
2 szt. galaretka
15 szt. wykałaczki
15 dag. cukier
Przygotowanie
1
Galaretki przyrządzić wg przepisu na opakowaniu, odstawić do wystudzenia.
2
Następnie cukier puder ucieramy mikserem, dodając powoli galaretkę. Musi być tężejąca.
3
Kolki sosny polewamy wrzątkiem.
4
Masę odstawiamy w chłodne miejsce, aby stężała. Gdy zacznie tężeć formujemy niewielkie kulki, obtaczamy w cukrze, wbijamy kolkę.
5
Odstawiamy w chłodne miejsce, aby dobrze stężały.