Wisienki cukrowe

m7
Wisienki cukrowe

1

0 / 0

Super wyglądają na różnych imprezach.

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 szkl. woda

3 szkl. cukier puder

2 szt. galaretka

15 szt. wykałaczki

15 dag. cukier

Przygotowanie


1

Galaretki przyrządzić wg przepisu na opakowaniu, odstawić do wystudzenia.

2

Następnie cukier puder ucieramy mikserem, dodając powoli galaretkę. Musi być tężejąca.

3

Kolki sosny polewamy wrzątkiem.

4

Masę odstawiamy w chłodne miejsce, aby stężała. Gdy zacznie tężeć formujemy niewielkie kulki, obtaczamy w cukrze, wbijamy kolkę.

5

Odstawiamy w chłodne miejsce, aby dobrze stężały.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły