Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

goodfoodlover
Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

1

5 / 1

Wiosna, wiosna, wiosna, ach to ty! Prezentujemy genialny przepis na makaron z warzywami (papryka słodka, fasolka szparagowa, szpinak, marchew, cebula, pietruszka) i kurczakiem. Wiosennie, lekko i zdrowo!

13

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szczyp. sól, pieprz

0.20 pęcz. nać pietruszki

2 łyżecz. papryka słodka mielona

2 łyżecz. curry

150 g fasolka szparagowa

1 szkl. szpinak

0.50 szt. makaron pełne ziarno pióra

2 szt. filet z kurczaka

3 szt. marchew

1 szt. cebula

2 łyżka masło

4 łyżka parmezan

3 łyżka olej

Przygotowanie


1

Przygotuj składniki

2

Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mięso pokrój na mniejsze kawałki. Posyp solą, pieprzem , papryką i curry. Dokładnie połącz składniki. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż kurczaka na złoty kolor.

3

Warzywa pokrój na mniejsze kawałki. Na drugiej patelni rozpuść masło i podsmaż cebulę, fasolkę i marchew.

4

Dodaj szpinak i duś 2-3 minuty.

5

Do warzyw wrzuć wcześniej przygotowanego kurczaka.

6

Wsyp makaron i dokładnie połącz składniki. Makaron posyp posiekaną natką pietruszki i parmezanem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

878

kcal

Białka

77

gram

Węglowodany

29

gram

Tłuszcze

47

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły