Example thumb
1

Składniki

2 Szczypty
sól, pieprz
0.2 Pęczka
nać pietruszki
2 Łyżeczki
Papryka słodka mielona
2 Łyżeczki
curry
150 Gramów
fasolka szparagowa
1 Szklanka
szpinak
0.5 Sztuki
Makaron Pełne Ziarno Pióra
2 Sztuki
filet z kurczaka
3 Sztuki
marchew
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
masło
4 Łyżki
parmezan
3 Łyżki
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Przygotuj składniki
  2. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mięso pokrój na mniejsze kawałki. Posyp solą, pieprzem , papryką i curry. Dokładnie połącz składniki. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż kurczaka na złoty kolor.
  3. Warzywa pokrój na mniejsze kawałki. Na drugiej patelni rozpuść masło i podsmaż cebulę, fasolkę i marchew.
  4. Dodaj szpinak i duś 2-3 minuty.
  5. Do warzyw wrzuć wcześniej przygotowanego kurczaka.
  6. Wsyp makaron i dokładnie połącz składniki. Makaron posyp posiekaną natką pietruszki i parmezanem.

Opis

Wiosennie, lekko i zdrowo!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!