Wiosenny deserek na Dzień Dziecka
decomorreno
Czy to jeszcze deserek, czy już może wiosenna rabatka? Obok tego deseru zdecydowanie nie można przejść obojętnie! Zainspiruj się naszym przepisem na jadalne sadzonki, które zachwycą Cię nie tylko formą ale również smakiem :) Pyszny deser na Dzień Dziecka!
0
5 / 1
Czy to jeszcze deserek, czy już może wiosenna rabatka? Obok tego deseru zdecydowanie nie można przejść obojętnie! Zainspiruj się naszym przepisem na jadalne sadzonki, które zachwycą Cię nie tylko formą ale również smakiem :) Pyszny deser na Dzień Dziecka!
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
320 g jogurt wegański
300 mleko roślinne
2 łyżeczka agar
40 g kakao decomorreno
60 syrop klonowy
1 szcz. sól
160 g ciastka wegańskie
1 szt. mięta do dekoracji
1 szkl. owoce sezonowe
Przygotowanie
W garnuszku wymieszaj mleko kokosowe, agar, kakao DecoMorreno oraz syrop klonowy. Gotuj na małym ogniu przez 1-2 minuty. Zdejmij z kuchenki i odstaw aż lekko przestygnie.
Dodaj jogurt wegański (np. kokosowy) i przelej do szklanek. Odstaw do stężenia, deser powinien stężeć w temp. pokojowej.
W tym czasie przygotuj kruszonkę z ciastek, wsyp je do worka i za pomocą wałka zmiel na kruszonkę. Możesz użyć również blendera. Posyp czekoladowy deser kruszonką i udekoruj świeżą miętą i owocami. Smacznego!