Wiosenny deserek na Dzień Dziecka

decomorreno
Wiosenny deserek na Dzień Dziecka

0

5 / 1

Czy to jeszcze deserek, czy już może wiosenna rabatka? Obok tego deseru zdecydowanie nie można przejść obojętnie! Zainspiruj się naszym przepisem na jadalne sadzonki, które zachwycą Cię nie tylko formą ale również smakiem :) Pyszny deser na Dzień Dziecka!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

320 g jogurt wegański

300 mleko roślinne

2 łyżeczka agar

40 g kakao decomorreno

60 syrop klonowy

1 szcz. sól

160 g ciastka wegańskie

1 szt. mięta do dekoracji

1 szkl. owoce sezonowe

Przygotowanie


1

W garnuszku wymieszaj mleko kokosowe, agar, kakao DecoMorreno oraz syrop klonowy. Gotuj na małym ogniu przez 1-2 minuty. Zdejmij z kuchenki i odstaw aż lekko przestygnie.

2

Dodaj jogurt wegański (np. kokosowy) i przelej do szklanek. Odstaw do stężenia, deser powinien stężeć w temp. pokojowej.

3

W tym czasie przygotuj kruszonkę z ciastek, wsyp je do worka i za pomocą wałka zmiel na kruszonkę. Możesz użyć również blendera. Posyp czekoladowy deser kruszonką i udekoruj świeżą miętą i owocami. Smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły