Wiosenne fusilli pod parmezanową kołderką
m7
świderki z pełnego ziarna w ostrym warzywnym sosie, świetnie nadają się zarówno jako obiad dla całej rodziny, jak i jako romantyczna kolacja dla dwojga. Polecam serdecznie!
1
0 / 0
świderki z pełnego ziarna w ostrym warzywnym sosie, świetnie nadają się zarówno jako obiad dla całej rodziny, jak i jako romantyczna kolacja dla dwojga. Polecam serdecznie!
22
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz ziołowy
0.50 łyżecz. bazylia
2 łyżecz. koncentrat pomidorowy łowicz
100 g parmezan
500 g makaron świderki
1 szt. cebula
1 szt. papryka żółta
0.33 szt. papryczka chili
2 szt. czosnek
1 szt. cukinia
2 szt. pomidor
2 szt. pomidor
2 szt. ogórek
5 szt. rzodkiewka
1 szt. cebula
1 szt. szczypiorek
1 szt. bazylia
2 łyżka oliwa z oliwek
20 dag. mięso mielone wieprzowe
20 dag. pieczarki
Przygotowanie
Mięso zasmażyć na patelni dodając wegetę do smaku.
Pomidory sparzyć, zahartować zimną wodą i obrać ze skórki. Czosnek przecisnąć przez praske. Wszystkie warzywa drobno posiekać, lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzać oliwe i dodać przygotowane warzywa.
Gdy zmiękną, dodać czosnek, oraz wlać rozprowadzony w wodzie koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszać. Wsypać pół łyżeczki tartej bazylii, lub kilka posiekanych listków. Wsypać wcześniej przygotowane mięso. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Gorący makaron wymieszać z gorącym sosem.
Tak przygotowane danie wykładać na talerz, posypywać parmezanem i dekorować w/w nowalijkami, które dodatkowo pełnią rolę surówki.
Podawać na gorąco.
smacznego!!!