Wiosenne fusilli pod parmezanową kołderką

m7
Wiosenne fusilli pod parmezanową kołderką

1

0 / 0

świderki z pełnego ziarna w ostrym warzywnym sosie, świetnie nadają się zarówno jako obiad dla całej rodziny, jak i jako romantyczna kolacja dla dwojga. Polecam serdecznie!

22

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. przyprawa typu vegeta

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz ziołowy

0.50 łyżecz. bazylia

2 łyżecz. koncentrat pomidorowy łowicz

100 g parmezan

500 g makaron świderki

1 szt. cebula

1 szt. papryka żółta

0.33 szt. papryczka chili

2 szt. czosnek

1 szt. cukinia

2 szt. pomidor

2 szt. pomidor

2 szt. ogórek

5 szt. rzodkiewka

1 szt. cebula

1 szt. szczypiorek

1 szt. bazylia

2 łyżka oliwa z oliwek

20 dag. mięso mielone wieprzowe

20 dag. pieczarki

Przygotowanie


1

Mięso zasmażyć na patelni dodając wegetę do smaku.

2

Pomidory sparzyć, zahartować zimną wodą i obrać ze skórki. Czosnek przecisnąć przez praske. Wszystkie warzywa drobno posiekać, lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzać oliwe i dodać przygotowane warzywa.

3

Gdy zmiękną, dodać czosnek, oraz wlać rozprowadzony w wodzie koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszać. Wsypać pół łyżeczki tartej bazylii, lub kilka posiekanych listków. Wsypać wcześniej przygotowane mięso. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

4

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Gorący makaron wymieszać z gorącym sosem.

5

Tak przygotowane danie wykładać na talerz, posypywać parmezanem i dekorować w/w nowalijkami, które dodatkowo pełnią rolę surówki.

6

Podawać na gorąco.

7

smacznego!!!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły