Wiosenna surówka

m7
Wiosenna surówka

0

0 / 0

Wiosenna surówka to orzeźwiające połączenie sałaty rzymskiej, rzodkiewek, pomidora, ogórka i szczypiorku. To doskonałe uzupełnienie do dań głównych, które nie tylko pysznie smakuje, ale jest również skarbnicą cennych składników odżywczych. Sałatka jest wyjątkowo lekka, prosta w przygotowaniu i świetnie sprawdzi się w letnie dni. Życzymy smacznego!

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szt. pomidor

6 szt. rzodkiewka

1 szt. sałata rzymska

1 szt. zielony ogórek

0.50 szt. szczypiorek

1 łyżka śmietana

Przygotowanie


1

Sałatę rzymską pokrój w paski, rzodkiewki w plastry, a ogórka i pomidora w mniejsze kawałki.

2

Połącz warzywa w misce. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

3

Dodaj śmietanę, posiekany szczypiorek i dokładnie wymieszaj.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

72

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły