1

Składniki

2 Łyżeczki
sok z cytryny
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szklanka
szpinak
1 Sztuka
sałata lodowa
1 Sztuka
ogórek
1 Sztuka
cebula
3 Łyżki
oliwa
1 Łyżka
musztarda
20 Dekagramów
pierś kurczaka
0.5 Szklanki
oliwki czarne
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Sałatę lodową kroję do miski.
  2. Do sałaty dodaję pokrojonego w półtalarki, obranego ze skórki, świeżego ogórka i cebulę.
  3. Dodaję czarne oliwki przekrojone na połówki lub ćwiartki i kurczaka lekko podsmażonego na patelni.
  4. Świeże listki szpinaku myję i suszę na ręczniku papierowym, po czym rwę je na mniejsze kawałki (lub dodaję nieporwane) do sałatki.
  5. Przed podaniem polewam sałatkę sosem vinegret: 3 łyżki oliwy mieszam z łyżką musztardy, dodaję kilka kropel soku z cytryny, sól i pieprz.
  6. Delikatnie mieszam, stawiam na stół i patrzę z przyjemnością, jak goście zajadają;))

Opis

Świeże listki szpinaku zawsze nastrajają mnie bardzo wiosennie...

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!