1

Składniki

2 Łyżeczki
sok z cytryny
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szklanka
szpinak
1 Sztuka
sałata lodowa
1 Sztuka
ogórek
1 Sztuka
cebula
3 Łyżki
oliwa
1 Łyżka
musztarda
20 Dekagramów
pierś kurczaka
0.5 Szklanki
oliwki czarne
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Sałatę lodową kroję do miski.
  2. Do sałaty dodaję pokrojonego w półtalarki, obranego ze skórki, świeżego ogórka i cebulę.
  3. Dodaję czarne oliwki przekrojone na połówki lub ćwiartki i kurczaka lekko podsmażonego na patelni.
  4. Świeże listki szpinaku myję i suszę na ręczniku papierowym, po czym rwę je na mniejsze kawałki (lub dodaję nieporwane) do sałatki.
  5. Przed podaniem polewam sałatkę sosem vinegret: 3 łyżki oliwy mieszam z łyżką musztardy, dodaję kilka kropel soku z cytryny, sól i pieprz.
  6. Delikatnie mieszam, stawiam na stół i patrzę z przyjemnością, jak goście zajadają;))

Opis

Świeże listki szpinaku zawsze nastrajają mnie bardzo wiosennie...

Podobne przepisy

Śniadaniowa sałatka z płatkami żytnimi

Łatwy Do 15 min

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Łatwy Do 40 min

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz

Sałatka z kakaowym dressingiem

Łatwy Do 3 godz

Sałatka z suszonymi pomidorami

Łatwy Do 40 min

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!