Wiosenna sałatka z kalarepy z ogórkami konserwowymi Krakus
formularz
0
2.4 / 5
Warzywna sałatka z kalarepą i ogórkami konserwowymi to lekka przekąska jak i dodatek do dania głównego ;)
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. kalarepa
3 szt. ogórki konserwowe krakus
0.25 szt. sałata lodowa
0.50 pęcz. rzodkiewka
1 szt. awokado
80 g pomidorki koktajlowe
3 łyżka nasiona słonecznika
4 łyżka śmietana 18%
1 łyżka majonez
2 łyżeczka posiekany koperek
1 szcz. sól, pieprz
0.50 łyżeczka sok z cytryny
Przygotowanie
1
Kalarepę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
2
Sałatę drobno posiekać, a pozostałe warzywa pokroić, nasiona słonecznika uprażyć. Wymieszać wszystkie składniki.
3
Ze śmietany, majonezu, koperku oraz soli, pieprzu i soku z cytryny przygotować sos. Polać sałatkę, wymieszać.