0

Składniki

1 Sztuka
Kalarepa
3 Sztuki
ingridient
ogórki konserwowe krakus
0.25 Sztuki
sałata lodowa
0.5 Pęczka
rzodkiewka
1 Sztuka
Awokado
80 Gramów
pomidorki koktajlowe
3 Łyżki
nasiona słonecznika
4 Łyżki
śmietana 18%
1 Łyżka
majonez
2 Łyżeczki
POSIEKANY KOPEREK
1 Szczypta
sól, pieprz
0.5 Łyżeczki
sok z cytryny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kalarepę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  2. Sałatę drobno posiekać, a pozostałe warzywa pokroić, nasiona słonecznika uprażyć. Wymieszać wszystkie składniki.
  3. Ze śmietany, majonezu, koperku oraz soli, pieprzu i soku z cytryny przygotować sos. Polać sałatkę, wymieszać.

Opis

Warzywna sałatka z kalarepą i ogórkami konserwowymi to lekka przekąska jak i dodatek do dania głównego ;)

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!