Wiosenna sałatka z kalarepy z ogórkami konserwowymi Krakus

Uwielbiam
Wiosenna sałatka z kalarepy z ogórkami konserwowymi Krakus

Średnia 2.4 / 5

Oceń!

Warzywna sałatka z kalarepą i ogórkami konserwowymi to lekka przekąska jak i dodatek do dania głównego ;)

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szt. kalarepa

3 szt. ogórki konserwowe krakus

0.25 szt. sałata lodowa

0.50 pęcz. rzodkiewka

1 szt. awokado

80 g pomidorki koktajlowe

3 łyżka nasiona słonecznika

4 łyżka śmietana 18%

1 łyżka majonez

2 łyżecz. posiekany koperek

1 szczyp. sól, pieprz

0.50 łyżecz. sok z cytryny

Przygotowanie


Kalarepę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Sałatę drobno posiekać, a pozostałe warzywa pokroić, nasiona słonecznika uprażyć. Wymieszać wszystkie składniki.

Ze śmietany, majonezu, koperku oraz soli, pieprzu i soku z cytryny przygotować sos. Polać sałatkę, wymieszać.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

939

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

104

gram

Tłuszcze

40

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły