Wiosenna sałatka z kalarepy z ogórkami konserwowymi Krakus
formularz
Warzywna sałatka z kalarepą i ogórkami konserwowymi to lekka przekąska jak i dodatek do dania głównego ;)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
939
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
104
gram
Tłuszcze
40
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
2.4 / 5
Warzywna sałatka z kalarepą i ogórkami konserwowymi to lekka przekąska jak i dodatek do dania głównego ;)
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. kalarepa
3 szt. ogórki konserwowe krakus
0.25 szt. sałata lodowa
0.50 pęcz. rzodkiewka
1 szt. awokado
80 g pomidorki koktajlowe
3 łyżka nasiona słonecznika
4 łyżka śmietana 18%
1 łyżka majonez
2 łyżecz. posiekany koperek
1 szczyp. sól, pieprz
0.50 łyżecz. sok z cytryny
Przygotowanie
Kalarepę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Sałatę drobno posiekać, a pozostałe warzywa pokroić, nasiona słonecznika uprażyć. Wymieszać wszystkie składniki.
Ze śmietany, majonezu, koperku oraz soli, pieprzu i soku z cytryny przygotować sos. Polać sałatkę, wymieszać.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
939
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
104
gram
Tłuszcze
40
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.