Wiosenna sałatka z kalarepy z ogórkami konserwowymi Krakus
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
formularz
![Wiosenna sałatka z kalarepy z ogórkami konserwowymi Krakus](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973589036.jpeg&w=3840&q=75)
Warzywna sałatka z kalarepą i ogórkami konserwowymi to lekka przekąska jak i dodatek do dania głównego ;)
1
2.4 / 5
Warzywna sałatka z kalarepą i ogórkami konserwowymi to lekka przekąska jak i dodatek do dania głównego ;)
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. kalarepa
3 szt. ogórki konserwowe krakus
0.25 szt. sałata lodowa
0.50 pęcz. rzodkiewka
1 szt. awokado
80 g pomidorki koktajlowe
3 łyżka nasiona słonecznika
4 łyżka śmietana 18%
1 łyżka majonez
2 łyżecz. posiekany koperek
1 szczyp. sól, pieprz
0.50 łyżecz. sok z cytryny
Przygotowanie
Kalarepę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Sałatę drobno posiekać, a pozostałe warzywa pokroić, nasiona słonecznika uprażyć. Wymieszać wszystkie składniki.
Ze śmietany, majonezu, koperku oraz soli, pieprzu i soku z cytryny przygotować sos. Polać sałatkę, wymieszać.