Wiosenna sałatka z kalarepy z ogórkami konserwowymi Krakus

formularz
Wiosenna sałatka z kalarepy z ogórkami konserwowymi Krakus

1

2.4 / 5

Warzywna sałatka z kalarepą i ogórkami konserwowymi to lekka przekąska jak i dodatek do dania głównego ;)

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szt. kalarepa

3 szt. ogórki konserwowe krakus

0.25 szt. sałata lodowa

0.50 pęcz. rzodkiewka

1 szt. awokado

80 g pomidorki koktajlowe

3 łyżka nasiona słonecznika

4 łyżka śmietana 18%

1 łyżka majonez

2 łyżecz. posiekany koperek

1 szczyp. sól, pieprz

0.50 łyżecz. sok z cytryny

Przygotowanie


1

Kalarepę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

2

Sałatę drobno posiekać, a pozostałe warzywa pokroić, nasiona słonecznika uprażyć. Wymieszać wszystkie składniki.

3

Ze śmietany, majonezu, koperku oraz soli, pieprzu i soku z cytryny przygotować sos. Polać sałatkę, wymieszać.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły