Wiosenna sałatka z kalarepy z ogórkami konserwowymi

formularz
Wiosenna sałatka z kalarepy  z ogórkami konserwowymi

0

0 / 0

Dieta sałatkowa wcale nie musi być nudna! Wykorzystaj nasz przepis na lekką sałatkę z kalarepy, rzodkiewki i z dodatkiem ogórków. Przepis zawiera również pomysł na genialny dressing, który idealnie komponuje się z wiosennymi smakami.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szt. kalarepa

1 pęcz. rzodkiewka

4 szt. ogórki konserwowe krakus

1 szt. czerwona cebula

0.50 pęcz. natka pietruszki

3 łyżka oliwa z oliwek

2 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Kalarepki obieramy i kroimy w cienkie słupki.

2

Rzodkiewki myjemy i kroimy w plasterki.

3

Cebulę i ogórki kroimy w plasterki.

4

Wszystkie pokrojone warzywa mieszamy z oliwą z oliwek i przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

418

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

64

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły