Wiosenna sałatka z kalarepy z ogórkami konserwowymi
formularz
Dieta sałatkowa wcale nie musi być nudna! Wykorzystaj nasz przepis na lekką sałatkę z kalarepy, rzodkiewki i z dodatkiem ogórków. Przepis zawiera również pomysł na genialny dressing, który idealnie komponuje się z wiosennymi smakami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
418
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
64
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Dieta sałatkowa wcale nie musi być nudna! Wykorzystaj nasz przepis na lekką sałatkę z kalarepy, rzodkiewki i z dodatkiem ogórków. Przepis zawiera również pomysł na genialny dressing, który idealnie komponuje się z wiosennymi smakami.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szt. kalarepa
1 pęcz. rzodkiewka
4 szt. ogórki konserwowe krakus
1 szt. czerwona cebula
0.50 pęcz. natka pietruszki
3 łyżka oliwa z oliwek
2 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Kalarepki obieramy i kroimy w cienkie słupki.
Rzodkiewki myjemy i kroimy w plasterki.
Cebulę i ogórki kroimy w plasterki.
Wszystkie pokrojone warzywa mieszamy z oliwą z oliwek i przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
418
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
64
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.