Wigilijny żurek z grzybami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Wigilijny żurek z grzybami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F8683-1702058064437.jpeg&w=3840&q=75)
Mocno kwaśny, czysty żurek z grzybami idealny na wigilijny stół.
0
0 / 0
Mocno kwaśny, czysty żurek z grzybami idealny na wigilijny stół.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
1 szt. żurek zakwas
7 dag. grzyby suszone
Przygotowanie
1
Grzyby moczyć w zimnej wodzie przez ok 4-5 godzin.
2
Następnie gotować je w nowej wodzie i dodać do nich zakwas. Doprawić.
3
Podawać solo lub z ziemniakami.