0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
1 Sztuka
Żurek zakwas
7 Dekagramów
grzyby suszone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Grzyby moczymy w zimnej wodzie przez ok 4-5 godzin.
  2. Następnie gotujemy je w nowej wodzie i dodajemy do nich zakwas w odpowiedniej ilosci, tak aby zupa byla mocno kwasna, doprawiamy do smaku.
  3. Podajemy sam lub z ziemniakami

Opis

mocno kwasny czysty żurek

Podobne przepisy

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Groch z kapusta i grzybami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Groch z kapusta i grzybami

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Puree z ciecierzycy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Puree z ciecierzycy

Wędzona pierś kurczaka

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!