Wigilijny pstrąg
tyna
Tak było smacznie na wigilii…
Wartości odżywcze na porcję
Energia
546
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
41
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
5 / 1
Tak było smacznie na wigilii…
4
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
3 szczyp. sól
1 szkl. olej
4 szt. pstrag
8 łyżka mąka pszenna krupczatka lubelli
Przygotowanie
Wypatroszoną i oczyszczoną z łusek rybę kroimy na kawałki 5-6 centymetrowe. Nacieramy solą kilka do kilkunastu godzin przed smażeniem i odstawiamy w chłodne miejsce.
Rybę obtaczamy w mące krupczatce i smażymy z obu stron stron na 2 centymetrowym rozgrzanym oleju.
Podajemy na gorąco lub zimno.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
546
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
41
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.