Wigilijny pstrąg
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
tyna
![Wigilijny pstrąg](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976041678.jpeg&w=3840&q=75)
Tak było smacznie na wigilii…
1
5 / 1
Tak było smacznie na wigilii…
4
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
3 szczyp. sól
1 szkl. olej
4 szt. pstrag
8 łyżka mąka pszenna krupczatka lubelli
Przygotowanie
1
Wypatroszoną i oczyszczoną z łusek rybę kroimy na kawałki 5-6 centymetrowe. Nacieramy solą kilka do kilkunastu godzin przed smażeniem i odstawiamy w chłodne miejsce.
2
Rybę obtaczamy w mące krupczatce i smażymy z obu stron stron na 2 centymetrowym rozgrzanym oleju.
3
Podajemy na gorąco lub zimno.