50 | Dekagramów |
![]()
mąka pszenna tortowa Lubella
|
|
2 | Litry |
![]()
barszcz czerwony Krakus
|
|
2 | Łyżki |
suszony majeranek
|
|
1 | Szklanka |
sok Tymbark 100% Jabłko
|
|
2 | Szczypty |
sól
|
|
2 | Łyżeczki |
pieprz
|
|
100 | Mililitrów |
ciepła woda
|
|
2 | Łyżki |
olej rzepakowy uniwersalny
|
|
1 | Sztuka |
cebula
|
|
30 | Dekagramów |
grzyby suszone
|
|
3 | Łyżki |
masło extra
|
|
Kalorie dla 1 porcji
201-300 kc
|
Alergeny | ||
Wyślij przepis |
|
||
Kalkulator miar |
Moją ulubioną wigilijną potrawą jest barszcz czerwony z uszkami. Jest pierwszym daniem podawanym podczas wieczerzy wigilijnej, a robiony tylko ten jeden raz do roku smakuje wyjątkowo. Choć jest to danie typowo postne, to ma niezwykły smak. Delikatny przejrzysty barszcz, a w środku uszka z mięciutkiego ciasta z nadzieniem z leśnych grzybów, które zbieram jesienią właśnie z myślą wykorzystania ich podczas wigilijnej wieczerzy.