Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Obowiązkową i dla wielu ulubioną wigilijną potrawą jest barszcz czerwony z uszkami. Jest pierwszym daniem podawanym podczas wieczerzy wigilijnej, a robiony tylko ten jeden raz do roku smakuje wyjątkowo. Choć jest to danie typowo postne, to ma niezwykły smak. Delikatny przejrzysty barszcz, a w środku uszka z mięciutkiego ciasta z nadzieniem z leśnych grzybów, to prawdziwa uczta smakowa.
50 | Dekagramów | ||
![]() |
|||
2 | Litry | ||
![]() |
|||
2 | Łyżki |
suszony majeranek
|
|
1 | Szklanka | ||
2 | Szczypty |
sól
|
|
2 | Łyżeczki |
pieprz
|
|
100 | Mililitrów |
ciepła woda
|
|
2 | Łyżki |
olej rzepakowy uniwersalny
|
|
1 | Sztuka | ||
30 | Dekagramów |
grzyby suszone
|
|
3 | Łyżki |
masło
|
|
Kalorie dla 1 porcji
201-300 kc
|
Alergeny | ||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |