0

Składniki

1 Kilogram
kapusta kiszona
1 Puszka
korzeń pietruszki
1 Szczypta
sól, pieprz
0.125 Sztuki
seler
2 Sztuki
grzyby suszone
1 Sztuka
cebula
4 Łyżki
Olej lniany
2 Dekagramy
marchew
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Z Kapusty wyciskamy sok, sok zlewamy do szklanki aby potem ewentualnie dokwasić barszcz.
  2. Warzywa myjemy, obieramy ze skórki dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, odciśnięta kapustę zalewamy wodą solimy i gotujemy do miękkości kapusty.
  3. Cebulę kroimy w drobna kostkę, na oleju lnianym szklimy cebulę oddajemy do barszczu.
  4. Doprawiamy pieprzem i solą.
  5. Barszcz możemy podawać z opiekanymi talarkami ziemniaków.

Opis

Postny barszcz z kapusty i suszonych grzybów.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!