0

Składniki

1 Kilogram
kapusta kiszona
1 Puszka
korzeń pietruszki
1 Szczypta
sól, pieprz
0.125 Sztuki
seler
2 Sztuki
grzyby suszone
1 Sztuka
cebula
4 Łyżki
Olej lniany
2 Dekagramy
marchew
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z Kapusty wyciskamy sok, sok zlewamy do szklanki aby potem ewentualnie dokwasić barszcz.
  2. Warzywa myjemy, obieramy ze skórki dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, odciśnięta kapustę zalewamy wodą solimy i gotujemy do miękkości kapusty.
  3. Cebulę kroimy w drobna kostkę, na oleju lnianym szklimy cebulę oddajemy do barszczu.
  4. Doprawiamy pieprzem i solą.
  5. Barszcz możemy podawać z opiekanymi talarkami ziemniaków.

Opis

Postny barszcz z kapusty i suszonych grzybów.

Podobne przepisy

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Groch z kapusta i grzybami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Groch z kapusta i grzybami

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!