0

Składniki

1 Kilogram
kapusta kiszona
1 Puszka
korzeń pietruszki
1 Szczypta
sól, pieprz
0.125 Sztuki
seler
2 Sztuki
grzyby suszone
1 Sztuka
cebula
4 Łyżki
Olej lniany
2 Dekagramy
marchew
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z Kapusty wyciskamy sok, sok zlewamy do szklanki aby potem ewentualnie dokwasić barszcz.
  2. Warzywa myjemy, obieramy ze skórki dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, odciśnięta kapustę zalewamy wodą solimy i gotujemy do miękkości kapusty.
  3. Cebulę kroimy w drobna kostkę, na oleju lnianym szklimy cebulę oddajemy do barszczu.
  4. Doprawiamy pieprzem i solą.
  5. Barszcz możemy podawać z opiekanymi talarkami ziemniaków.

Opis

Postny barszcz z kapusty i suszonych grzybów.

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Łatwy Do 40 min
Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Marynata do karkówki z grilla

Łatwy Do 15 min
Marynata do karkówki z grilla

Mini Inspiracja

Łatwy Do 40 min
Mini Inspiracja

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz
Sałatka makaronowa z mango

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!