Wigilijny barszcz z kapustą i grzybami
tyna
Żadne święta nie mogą obejść się bez wigilijnej zupy! Nasza propozycja na ten rok to przepyszny barszcz z kapustą i grzybami.
0
0 / 0
Żadne święta nie mogą obejść się bez wigilijnej zupy! Nasza propozycja na ten rok to przepyszny barszcz z kapustą i grzybami.
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg kapusta kiszona
1 puszka korzeń pietruszki
1 szczyp. sól, pieprz
0.13 szt. seler
2 szt. grzyby suszone
1 szt. cebula
4 łyżka olej lniany
2 dag. marchew
Przygotowanie
Z Kapusty wyciskamy sok, sok zlewamy do szklanki aby potem ewentualnie dokwasić barszcz.
Warzywa myjemy, obieramy ze skórki dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, odciśnięta kapustę zalewamy wodą solimy i gotujemy do miękkości kapusty.
Cebulę kroimy w drobna kostkę, na oleju lnianym szklimy cebulę oddajemy do barszczu.
Doprawiamy pieprzem i solą.
Barszcz możemy podawać z opiekanymi talarkami ziemniaków.