Wigilijny barszcz z kapustą i grzybami

tyna
Wigilijny barszcz z kapustą i grzybami

0

0 / 0

Żadne święta nie mogą obejść się bez wigilijnej zupy! Nasza propozycja na ten rok to przepyszny barszcz z kapustą i grzybami.

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg kapusta kiszona

1 puszka korzeń pietruszki

1 szczyp. sól, pieprz

0.13 szt. seler

2 szt. grzyby suszone

1 szt. cebula

4 łyżka olej lniany

2 dag. marchew

Przygotowanie


1

Z Kapusty wyciskamy sok, sok zlewamy do szklanki aby potem ewentualnie dokwasić barszcz.

2

Warzywa myjemy, obieramy ze skórki dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, odciśnięta kapustę zalewamy wodą solimy i gotujemy do miękkości kapusty.

3

Cebulę kroimy w drobna kostkę, na oleju lnianym szklimy cebulę oddajemy do barszczu.

4

Doprawiamy pieprzem i solą.

5

Barszcz możemy podawać z opiekanymi talarkami ziemniaków.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

131

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

9

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły