Wigilijne uszka z grzybami

m7
Wigilijne uszka z grzybami

0

0 / 0

Uszek w wigilijnym barszczu zabraknąć nie może, czas się zabrać za ich przygotowanie :-)

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

120 woda

0.25 łyżecz. czosnek

0.25 łyżecz. gałka muszkatołowa

0.30 łyżecz. pieprz czarny

1 szt. jaja kurze całe

1 łyżka masło

30 dag. mąka pszenna tortowa lubella

30 dag. kapusta kiszona

2 dag. grzyby suszone

Przygotowanie


1

Z mąki, jajka, wody i soli zagnieść ciasto.

2

Kapustę posiekaj, ugotuj z grzybami i masłem, przypraw czosnkiem granulowanym, gałką muszkatołową

3

i pieprzem.

4

Ciasto cienkie rozwałkuj, szklanką wykrój krążki. Na każdym ułóż porcję farszu, zlepiaj uszka.

5

Gotuj w osolonym wrzątku,

6

odcedź.

7

Rozłóż na talerze, zalej gorącym barszczem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

345

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

61

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły