Wigilijne uszka z grzybami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Wigilijne uszka z grzybami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977381178.jpeg&w=3840&q=75)
Uszek w wigilijnym barszczu zabraknąć nie może, czas się zabrać za ich przygotowanie :-)
0
0 / 0
Uszek w wigilijnym barszczu zabraknąć nie może, czas się zabrać za ich przygotowanie :-)
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
120 woda
0.25 łyżecz. czosnek
0.25 łyżecz. gałka muszkatołowa
0.30 łyżecz. pieprz czarny
1 szt. jaja kurze całe
1 łyżka masło
30 dag. mąka pszenna tortowa lubella
30 dag. kapusta kiszona
2 dag. grzyby suszone
Przygotowanie
1
Z mąki, jajka, wody i soli zagnieść ciasto.
2
Kapustę posiekaj, ugotuj z grzybami i masłem, przypraw czosnkiem granulowanym, gałką muszkatołową
3
i pieprzem.
4
Ciasto cienkie rozwałkuj, szklanką wykrój krążki. Na każdym ułóż porcję farszu, zlepiaj uszka.
5
Gotuj w osolonym wrzątku,
6
odcedź.
7
Rozłóż na talerze, zalej gorącym barszczem.