Wigilijne uszka z grzybami
m7
Uszek w wigilijnym barszczu zabraknąć nie może, czas się zabrać za ich przygotowanie :-)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
345
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
61
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Uszek w wigilijnym barszczu zabraknąć nie może, czas się zabrać za ich przygotowanie :-)
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
120 woda
0.25 łyżecz. czosnek
0.25 łyżecz. gałka muszkatołowa
0.30 łyżecz. pieprz czarny
1 szt. jaja kurze całe
1 łyżka masło
30 dag. mąka pszenna tortowa lubella
30 dag. kapusta kiszona
2 dag. grzyby suszone
Przygotowanie
Z mąki, jajka, wody i soli zagnieść ciasto.
Kapustę posiekaj, ugotuj z grzybami i masłem, przypraw czosnkiem granulowanym, gałką muszkatołową
i pieprzem.
Ciasto cienkie rozwałkuj, szklanką wykrój krążki. Na każdym ułóż porcję farszu, zlepiaj uszka.
Gotuj w osolonym wrzątku,
odcedź.
Rozłóż na talerze, zalej gorącym barszczem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
345
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
61
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.