Wigilijne uszka z grzybami

m7
Wigilijne uszka z grzybami

0

0 / 0

Uszek w wigilijnym barszczu zabraknąć nie może, czas się zabrać za ich przygotowanie :-)

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

120 woda

0.25 łyżeczka czosnek

0.25 łyżeczka gałka muszkatołowa

0.30 łyżeczka pieprz czarny

1 szt. jaja kurze całe

1 łyżka masło

30 dek. mąka pszenna tortowa lubella

30 dek. kapusta kiszona

2 dek. grzyby suszone

Przygotowanie


1

Z mąki, jajka, wody i soli zagnieść ciasto.

2

Kapustę posiekaj, ugotuj z grzybami i masłem, przypraw czosnkiem granulowanym, gałką muszkatołową

3

i pieprzem.

4

Ciasto cienkie rozwałkuj, szklanką wykrój krążki. Na każdym ułóż porcję farszu, zlepiaj uszka.

5

Gotuj w osolonym wrzątku,

6

odcedź.

7

Rozłóż na talerze, zalej gorącym barszczem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły