Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Podczas Wigilii nie może zabraknąć tradycyjnych pierogów z kapustą i aromatycznymi grzybami, które znikają ze stołu jako pierwsze. Smakują doskonale prosto z wody, okraszone cebulką jak również podsmażane, chrupiące i rumiane. Jeśli zrobimy ich za dużo i chcemy zachować pierogi na inną okazję, na pewno się nie zmarnują! Polecam zamrozić je, wcześniej układając na aluminiowej tacce w odstępach od siebie, aby się nie skleiły. Można zamrozić surowe, a także te ugotowane. Należy jedynie pamiętać, aby były wystudzone i delikatnie posmarowane olejem.
Farsz: |
|||
0.5 | Kilograma |
kapusta kiszona
|
|
100 | Gramów |
grzyby suszone
|
|
1 | Sztuka |
marchew
|
|
2 | Sztuki | ||
1 | Łyżka |
olej
|
|
1 | Szczypta |
sól, pieprz
|
|
Ciasto: |
|||
500 | Gramów | ||
![]() |
|||
250 | Mililitrów |
ciepła woda
|
|
1 | Łyżeczka |
olej
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |