0

Składniki

1 Łyżka
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
2 Opakowania
koncentrat Grzybowej Krakus
1.5 Litra
bulion warzywny
1 Sztuka
SZALOTKA
1 Łyżka
masło
150 Mililitrów
śmietana 12%
2 Sztuki
bulwa topinamburu
3 Łyżki
olej
1 Szczypta
tymianek
1 Szczypta
Pieprz czerwony
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Szalotkę obierz i drobno pokrój. Rozgrzej masło, dodaj cebulę i smaż chwilę do zeszklenia. Dodaj mąkę i mieszając smaż do lekkiego zarumienienia mąki.
  2. Przelej do garnka bulion, zagotuj. Dodaj zasmażkę wraz z cebulką oraz koncentrat. Zagotuj.
  3. Dodaj śmietanę i dokładnie wymieszaj.
  4. Topinambur umyj i pokrój w cieniutkie plasterki. Olej rozgrzej i smaż plasterki topinamburu. Usmażony ułóż na papierze kuchennym, aby osączyć go z nadmiaru tłuszczu.
  5. Zupę przelej na talerze, udekoruj chipsami, tymiankiem oraz pieprzem.

Podobne przepisy

Barszcz czerwony z wytrawnymi ciasteczkami z rozmarynem i sk...

Łatwy Do 2 godz
Barszcz czerwony z wytrawnymi ciasteczkami z rozmarynem i sk...

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Uszka z grzybami do barszczu

Średni Do 1 godz
Uszka z grzybami do barszczu

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Chłodnik malinowy

Łatwy Do 40 min
Chłodnik malinowy

Grzybowa jak u babci

Łatwy Do 1,5 godz
Grzybowa jak u babci

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz
Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!